""
""

Jelena Janković otvorila dušu: Lekari su sumnjali da imam rak, prošla sam kroz pakao

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 09:40

Potresna ispovest nekada najbolje teniserke sveta

Kada Jelena Janković ne može da igra za Fed Kup selekciju reprezentacije, onda je to znak da nešto stvarno nije u redu. Džej-Džej se uvek odazivala na poziv Srbije i kada je nedavno morala da odustane od duela protiv Belgije svima je bilo jasno da je imala jak razlog za to. I zaista, Jelena je imala mnogo jake razloge da se povuče u ilegalu...
„Težak period je iza mene. Povredila sam jedan mišić kod ramena, koji je povezan sa leđima. Bolelo me je i kada dišem, nisam mogla ništa da radim, samo sam ležala“, kaže na početku ispovesti za Žurnal Jelena i otkriva kako je došlo do povrede koja joj je zakomplikovala život:
„Nikada, ali nikada ne podižem teške stvari, međutim... Stigle su neke 'Filine' torbe u kojima je bila oprema, a ja sam bila sama i morala sam da ih iznesem, jer se ta prostorija zatvarala. I tako sam krenula da dižem torbe na kolica. Podigla sam oko četiri-pet torbi, svaka od njih imala je po 25 kilograma, a onda sam, kada sam cimnula ruku, osetila da se nešto poremetilo u ramenu.“

Izabrane vesti

Posle toga kreće pakao...
„Nisam mogla da dišem, da spavam. Otišla sam na preglede posle kojih su mi doktori rekli: 'Da si malo jače povukla te torbe, sada bi morala da ideš na operaciju'. Uradila sam različita ispitivanja, a lekari su na žlezdi na vratu primetili cistu. Posle prvih analiza posumnjali su da imam rak, pa su odlučili da obave dodatne. Neke igle su mi bušili po vratu, kako bi uzeli uzorak. Bilo je to deset dana pakla za mene. Hvala Bogu, stigli su negativni rezultati. Imala sam jedan zahvat na kojem su mi odstranili svo to tkivo za koje se sumnjalo da nije zdravo, tako da sam sada dobro. Ali, baš sam se namučila, pre svega psihički“, kaže Jelena.

Ona se nada da je najgore prošlo i očekuje što skoriji povratak na teren.
„Nisam trenirala četiri nedelje. Ne mogu da trčim, boli me kada dišem, ali i dalje sam optimista. Kada će to biti tačno, ne znam. Ali nikada me nisu napuštali volja i želja za igranjem“.

Jelena priželjkuje da se vrati u formu do početka Olimpijskih Igara koje su vrhunac sezone za nju.
„Jedva čekam da počnu. Posebno jer ću igrati i u singlu i u miksu sa Nenadom Zimonjićem. Samo je bitno da nas dvoje budemo zdravi i sve je moguće. Tada ni medalja nije daleko“, poručila je nepopravljivi optimista Jelena Janković.

(FOTO: Action images)


tagovi

WTAJelana Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara