{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kao mašina! Dva meča, dve pobede za dva sata i 12 minuta

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 4
Novak Đoković u četvrtfinalu Rima
Kao mašina! Dva meča, dve pobede za dva sata i 12 minuta

Bilo je dana kad je po pet sati morao da provede na šljaci, najčešće protiv Rafaela Nadala, međutim, ovog četvrtka rešio je Novak Đoković da po kratkom postupku pokaže rivalima ko je gazda svetskog tenisa, pa je u Rimu dvaput izlazio na teren i na njemu se zadržavao tek nešto duže od sata.

U vreme ručka „smazao“ je Denisa Šapovalova (2:0) za sat i osam minuta, a u večernjem terminu bio bolji i od Filipa Kolšrajbera – i to za četiri minuta brže – pa se preko Nemca plasirao u četvrtfinale Mastersa u glavnom grau Italije – 6:3, 6:0.

Sve je u Novakovoj igri funkcionisalo beskrekorno. U obe deonice je rano pravio brejk, sticao vođstvo i mirno priveo susret kraju, za ukupno destu pobedu u 12. međusobnom okršaju sa Kolšrajberom. Da će ovo biti lagana vožnja za 31-godišnjeg Beograđanina bilo je jasno posle prvog seta, jer ove godine kad napravi prednost onda uglavnom i pobeđuje, te sad ima 19 slavlja iz 21 takvog pokušaja, što je iznad 90 procenata uspešnosti.

Impresivno.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće Huna Martin del Potro. Argentinski vetaran je tokom dana savladao Davida Gofana, a večeras bio bolji i od Kaspera Ruda (6:4, 6:4). Naš as vodi u pobedama 15:4, a u seriji od je tri slavlja nad Delpom.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×