Konačno sluti na dobro

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 15:27

Đoković eliminisao Hrvata Ćorića na turniru u Monte Karlu - 2:0. Protivnik u osmini finala biće mu Austrijanac Dominik Tim

Novak Đoković se plasirao u osminu finala ATP turnira u Monte Karlu nakon što je bio bolji od Hrvata Borne Ćorića posle gotovo dva i po sata igre - 2:0 (7:6, 7:5).

Najbolji srpski teniser konačno ima malo razloga za zadovoljstvo jer je uhvatio kakav-takav ritam. Naravno, još uvek je daleko od onog starog Novaka, primetne su i oscilacije i treba sačekati okršaje sa ozbiljnijim protivnicima kako bi se stekao bolji utisak u trenutnu Noletovu formu.

Izabrane vesti

Ali ono što je danas pokazao protiv 39. tenisera sveta konačno sluti na dobro posle nekoliko meseci konstantnih pehova i padova.

Namučio je Ćorić našeg tenisera u prvom setu koji je Novak dobio tek posle taj-breka. Oba igrača su zabeležila po jedan brejk dok nisu stigli do izjednačenja 6:6, ali je u doigravanju presudilo veće iskustvo Đokovića koji je uraganskim udarcima uspeo da pregazi Hrvata sa 7:2 za vođstvo od 1:0.

Novak je bio bolji u većem delu drugog seta koji je počeo serijom brejkova na obe strane. Stekao je na vreme prednost od dva gema, u pravo vreme vratio mu se i bekhend udarac, bio je dobar pod pritiskom, a slao je i čvrste duboke lopte na koje Ćorić jednostavno nije imao odgovor. Podsetio je Đoković na momente onog starog bez obzira što se mučio da završi posao danas.

Najpre je propustio dve meč lopte u devetom gemu, a potom je u desetom na svoj servis prokockao još sedam šansi da završi meč. Ćorić je te poklone iskoristio i stigao do brejka, samim tim i izjednačenja na 5:5. Ali, onda je usledio pravi odgovor Đokovića. Najbolji srpski teniser je pokazao izuzetnu mentalnu snagu, napravio je prvo brejk za 6:5, a potom i dotukao Hrvata za 7:5 i konačnih 2:0 u setovima, koji su mu doneli prolaz u osminu finala turnira u Monte Karlu.

Tamo ga čeka Austrijanac Dominik Tim (sedmi teniser sveta) koji je u prethodnoj rundi bio bolji od Rusa Rubljova sa 2:1.

Novak će imati šansu da se revanšira Timu za poraz na Rolan Garosu, jedini u dosadašnjem toku karijere u kojem Srbin ima pozitivan skor u okršajima sa njim od 5:1. 

Foto: Action Images


tagovi

Novak ĐokovićBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara