Korak napred, nazad dva - novi poraz Novaka

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.05.18. | 16:00

Srpskog tenisera u drugom kolu mastersa u Madridu savladao Kajl Edmund u tri seta. Sledi novi pad na ATP listi

Korak napred - nazada dva! Tako izgleda pokušaj povratka Novaka Đokovića na staze stare slave. Novo veliko razočaranje, novi poraz i to u drugom kolu mastersa u Madridu pošto ga je sa 6:3, 2:6, 6:3 savladao Kajl Edmund

Britanac nije bio ni mnogo dobar niti igrač koji ovog popodneva nije mogao da izgubii, nego je naš as ponovo bio neprepoznatljiv. Nakon odlične igre u prvom kolu protiv Keija Nišikorija, Đoković je ponovo "spustio standarde" i odigrao prilično loše te zasluženo izgubio od 22. reketa sveta. Čak pet brejkova je viđeno u prvom setu koji je pripao Edmundu. U tom ritmu je počeo i drugi set, ali je naš as poveo, uspeo da sačuva servise, a potom i preuzeo inicijativu u sedmom gemu privevši ubrzo drugi set kraju za izjednačenje. Pritom je napravio samo dve greške.

Izabrane vesti

Nažlost, slaba, bleda igra se nastavila u zaključnom delu susreta koji je Britanac dobio samo sa jednim brejkom. Delovalo je kao da Novak nema snage, ali ni motivacije da se bori. Edmund tako ide na Belgijanca Davida Gofana koji je bio bolji od Holanđanina Robina Hasea sa 7:5, 6:3.

Ovim porazom Novak je odredio sebi novi pad na svetskoj lčestvici, te se očekuje da će završiti negde ispod 20. mesta.

Foto: Acttion Images


tagovi

ATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara