"Amerikanke sa peharom"
"Amerikanke sa peharom"

Kraj beloruske bajke: Pehar Fed kupa posle 17 godina u rukama Amerikanki

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.11.17. | 20:49

Rekordni, 18. put

Amerikanke sa peharomBeloruskinje su dale sve od sebe, ali čuda se u sportu ne dešavaju baš svaki dan, a iako su Amerikanke nastupale bez sestara Vilijams novi talas njihovih najboljih teniserki svakako je kvalitetniji od protivnica u finalu Fed kupa, pa se trofej ovog takmičenja privremeno nastanio u SAD, prvi put još od 2000. godine.

Odlučujući poen u finalu protiv Beloruskinja u Minsku osvojile su Koko Vandevege i Šelbi Rodžers savladavši Arinu Sabalenku i Aleksandru Sasnovič sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (3).

Izabrane vesti

Pre toga, Sasnovičeva, 87. teniserka na WTA listi, održala je Belorusiju u životu pobedom nad Sloen Stiveens od 4:6, 6:1, 8:6, ali za više jednostavno nije imala snage. U prvom meču dana, Vandevege je bila bolja od Sabalenke sa 7:6 (5), 6:1.

Amerikanka je tako stigla do svoje 18. titule u Fed kupu i prekinula niz Čehinja od tri uzastopne titule, odnosno pet u poslednjih šest godina. Ali i Čehinje su na “tek“ 10 titula, a one su na drugom mestu na listi šampionki. Amerikanke su jednostavno neprikosnovene.

Što se tiče Beloruskinja, utisak je da je za njih i premijerno finale više nego dovoljno za ovaj put.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fed kupKoko VandevegeWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara