"Filip Krajinović sa devojkom Ninom "
"Filip Krajinović sa devojkom Ninom "

Krajinović: Imao sam taktiku i za Nadala! Sledeći cilj - TOP 10

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.17. | 13:28

„Čeka me lepa sezona“, zadovoljan je srpski teniser

Filip Krajinović sa devojkom Ninom Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da su njegovi planovi znatno promenjeni posle uspeha na mastersu u Parizu, gde je senzacionalno stigao do finala, i poručio da mu je cilj u narednoj godini da uđe u TOP 10.
„Imao sam plan koji se naglo promenio, mnogo mi je lakše sad jer 'upadam' na sve turnire, drago mi je da ne moram da prolazim kroz kvalifikacije, što je bilo naporno. Pre Pariza sam planirao da godinu počnem u Južnoj Americi, a sada imam Australijan open, pa Roterdam, Marselj, Dubai i Sofiju“, istakao je Krajinović na konferenciji za medije u TC „Ðukić“.

Krajinović, sad 33. teniser sveta, istakao je da je pokazao da može da igra sa najboljima na svetu.
„Nadam se da ću imati još finala, drago mi je što sam pokazao sebi da mogu da igram sa najboljima na svetu. Znao sam da imam potencijal. Nadam se da ću biti još bolji i u ući u TOP 10. Sledeći korak je da igram dobro na grend slemovima“.

Izabrane vesti

Kako je naglasio, pred njim je dobra sezona i izrazio nadu da će biti nosilac na Australijan openu.
U Pariz sam došao prilično umoran. Izgubio sam dosta mečeva zato što sam previše respektovao rivale. Želim da budem agresivan, ali neće biti lako. Čeka me lepa sezona, nadam se da ću biti nosilac u Australiji“, navodi Krajinović i dodaje da mu je drago što sarađuje sa iskusnim i dobrim trenerom kakav je Petar Popović.

Krajinović je objasnio i kakav je pristup planirao da ima protiv svetskog broja jedan Rafaela Nadala, koji mu je predao meč u četvrtfinalu turnira.
Imao sam taktiku protiv Nadala, agresivno i na liniji. Bio sam srećan što je predao, ali bilo mi je i žao što mi nije pružio šansu da dalje igramo“, rekao je on.

Dodao je i da je spreman da bude prvi igrač reprezentacije Srbije u Dejvis kupu.
Voleo bih da više igram za reprezentaciju, posebno u Pioniru. Imao sam dosta oscilacija u prethodnom periodu, a sada sam osvojio pet čelendžera i mnogo napredovao“.

Prema njegovim rečima, Amerikanac Džon Izner čestitao mu je na pobedi posle međusobnog duela u polufinalu.
Svi se mi dobro poznajemo. Amerikanci su imali veliki pritisak. Izner mi je čestitao i rekao da navija za mene, sve su to sjajni igrači. Dušan Lajović mi je rekao - ko izgubi plaća večeru. Novak Đoković mi mnogo pomaže, on je naš heroj i idol. Znači mi njegova podrška, mnogo pametnih i dobrih saveta sam čuo od njega. Idem često kod njega u Monte Karlo i zahvalan sam što imamo dosta sreće jer je naš“, zaključio je Filip Krajinović.

On je senzacionalno stigao do finala mastersa u Parizu, gde je u borbi za trofej izgubio od Amerikanca Džeka Soka 5:7, 6:4, 6:1, ali je napravio veliki skok na ATP listi i godinu završio kao 33. teniser sveta.

(FOTO: Star sport)


tagovi

atpFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara