Kvitova srušila domaću nadu

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.01.19. | 10:48

Snažna Čehinja u polufinalu Australijan opena pošto je u dva seta savladala Ešli Barti

Druga teniserka koja je obezbedila plasman u polufinale ženskog singl žreba na ovogodišnjem izdanju Australijan opena je Petra Kvitova.

Čehinja, koja je i pre početka prvog grend slema sezone slovila za jednu od najvećih favoritkinja je u četvrtfinalnom meču, u dva seta i za samo 68 minuta igre rezultatom 6:1 i 6:4 savladala domaću takmičerku i 15. nositeljku Ešli Barti. Snažna i iskusna 28-godišnja Čehinja tako je ponovila najveći uspeh na Australijan openu gde se probila među četiri najbolje još 2012, a ukoliko se sve poklopi kako treba sa najmanjeg kontineta na svetu bi mogla da se vrati kao prvi reket sveta, što joj do sada nije pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Kvitova, dvostruka šampionka Vimbldona koja je krajem 2016. zamalo ostala bez prstiju leve ruke boreći se sa sečivom naoružanim lopovom koji joj je upao u kuću, za finale će za dva dana stati naspram najvećeg iznenađenja turnira Denijel Kolins. Simpatična Amerikanka je nešto ranije danas savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu nakon preokreta.

FOTO: Reuters


tagovi

Petra KvitovaEšli BartiAustralijan openDenijel Kolins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara