Troicki igra večeras u singlu i dublu
Troicki igra večeras u singlu i dublu

Majami open - pun program Srba

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 13:05

Četvrtog dana prestižnog teniskog turnira na Floridi igraju Nina, Novak, Viktor, Ziki, Duci i Miomir

Srpski teniski dan večeras u Majamiju. Njih čak petoro će na šest mečeva igrati prvo kolo prestižnog turnira na Floridi (tvrda podloga, nagradni fond 7,.972.535) počev od 16 časova kada na Grendstend stadion u Krendon parku bude izašao Viktor Troicki naspram Denisa Šapovalova.

Mladi supertalentovani Kanađanin je bez sumnje favorit i to ne zato što je bolji teniser od momka sa Dorćola, već zato što naš as igra veoma loše u poslednje vreme. Nadamo se pak da će pružiti značajan otpor, a možda i iznenaditi jer njegovo ogromno iskustvo nije za potcenjivanje.

Izabrane vesti

Viktor ima ove noći i meč dubla i to u paru sa Novakon Đokovićem koji tvrdi da konačno igra i trenira bez bolova u laktu. No, njihovu šansu u duelu sa Hrvatom Nikolom Mektićem i Austrijancem Aleksanderom Pejom, inače specijalistima za dubl, teško je proceniti. Ako budu razigrani - dobiće, ali veće su šanse da će im ovo biti tek dobar trening servis-voleja, što im je po svemu sudeći i cilj.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 23:20 7723 ATP D.Istomin - Kecmanovic M. tb ne 1,65
Čet 18:45 7731 ATP D.Lajovic - H.Zeballos vg 1 1,95
Čet 16:05 7735 ATP Shapovalov D. - Troicki V. ki 2 2,70
Čet 22:05 8296 ATP P Mekt/Peya - Djok/Troi hs 1 (-1.5) 2,40
Čet 18:35 8497 WTA P Kich/Kudr - Flip/Stoj ki 1 1,85
Ukupna kvota38,57

I naš selektor Nenad Zimonjić igra, i to poslednji meč na Terenu 2 u paru sa Britancem Kajlom Edmundom. Protivnici su im Amerikanci, Džon Izner i Donalnd Jang koji su postavljeni za favorite.

Odmah nakon Viktora i Noleta na grandiozni Grendstend izlazi naš natalentovaniji teniser Miomir Kecmanović. Beograđanin po rankingu (179) trenutno ne pripada glavnom žrebu mastersa, ali je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, što je velika čast. Protivnik mu je iskusni Denis Istomin koji je na poslednja dva tunrira na kojima je učestvovao, u Dubaiju i Roterdamu ispadao već u prvom kolu, tako da je jasno da je u slabijoj formi. Ni 18-godišnji Beograđanin nije se proslavio igrama na čelendžerima u martu, tako da su mu šanse protiv iskusnog Kazahstanca slabe. Ima Kecmanović i talenat i želju i pamet, ali i dalje uči.

Dušan Lajović će imati težak posao protiv Orasija Sebaljosa, veoma nezgodnog Argentinca koji ujedno vodi i sa 1:0 u međusobnim duelima. A čast naše lepše teniske polovine brani Nina Stojanović nastupom u dublu sa Kirsten Flipkens. sa kojom nastupa u poslednje vreme Protivnice su im Ukrajinka Ljudmila Kičenok i Ruskinja Ala Kudrjaceva koje su već etablirane u igri dublova.

Raspored četrvtog dana Majami opena pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Viktor TroickiNovak ĐokovićATPWTANina StojanovićNenad ZimonjićDušan LajovićMiomir KecmanovićMajami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara