Nadal će nam sutra reći imamo li starog Novaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 21:03

Đoković posle velike borbe tukao Keija Nišikorija za polufinale rimskog mastersa

Juče prottiv Alberta Ramosa Vinjolasa podsetio je na neke davne dane i formu koju svi jedva priželjkujemo da vrati. Danas dosta oscilacija, grešaka, preokreta, ali i novi trijumf, te još jedno podsećanje na prošle dane - ovoga puta u fokusu mentalna snaga koja ga je krasila u zenitu karijere. Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale rimskog mastersa savladavši svoju staru mušteriju Keija Nišikorija sa 2:1 (2:6, 6:1 ). I dalje najboljeg srpskog tenisera tamo čeka najteži mogući test u liku kralja šljake - Rafe Nadala, a nas odgovor na pitanje da li je Novak zaista krenuo putem oporavka ili ćemo posle Rima morati da konstatujemo: Đoković će na povratak u svetski vrh morati još malo da popričeka

Japanca kog nemilice tuče već četiri godine - ovo mu je 13 vezani ztrijumf protiv Nišikorija - Đoković je "rešio" u sedmom gemu trećeg seta, kada mu je oduzeo ključni servis. Pre toga njih dvojica razmenili su po brejk, pre nego što se ušlo u odlučujući period meča. Pošto je po drugi put stekao brejk viška u odlučujućem setu, Novak ga više nije ispuštao. Siguran na svoj servis za 5:3, pa još jedan oduzet servis za konačnih 6:3 i 2:1. 

Izabrane vesti

Srpski as je dosta stegnuto ušao u meč i Nišikori je to umeo da kazni. Posle drugog izgubljeno servisa 1:4 i sve je bilo izgubljeno. U drugom delu igre Novak je opustio ruku, počeo da udara kako ume i Japanac je bio prinuđen da greši. U drugom i četvrtom gemu gubi svoj servis i Đoković je uzvratio udarac još jače - 6:1. 

Ovaj okršaj trajao je skoro dva i po sata, a Novak je po prvi put posle godinu dana vezao četiri pobede?! 

A sad ono pravo. Sutra ćemo znati da li ponovo imamo starog Novaka i šampionski ritam. 

Nadal čeka.

Foto: Action Images


tagovi

Novak ĐokovićRafael Nadalatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara