Bleki Milenković na Napolijevoj listi želja

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 17:56

Ali, postoji jedan problem...

Vesti iz Italije sa transfer tržišta kažu sledeće - Nikola Milenković je želja Napolija, a to piše Tutosport. Bleki je na vrhu liste želja kada su defanzivci u pitanju, a to je deo tima koji Napolitanci žele da pojačaju ovoga leta.

Tuto ističe da je popularni Bleki jedan od najcenjenijih mladih defanzivaca na sceni te da Napoli smatra da bi on bio prava akvizicija i za sadašnjojst i za budućnost.

Izabrane vesti

Međutim, postoji tu jedan problem. Naime, Milenković najčešće igra u zadnjoj liniji u kojoj se nalaze tri štopera, što baš Napoliju i ne prija u ovom momentu. Kakogod, Napolitanci će držati na oku situaciju oko Milenkovića tokom leta. I reagovaće u zavisnosti od toga kako se stvari budu odvijale.

Klub koji predvodi Aurelio De Laurentis će probati da sa Đenarom Gatuzom napravi remont u ekipi, posebno u defanzivi. Vrlo je moguće da će na leto doći do rastanka tima sa juga Italije sa Kaliduom Kulibalijem, pa Napoli traži najbolju opciju da mu bude zamena.

Nije čudo što mu je baš Milenković zapao za oko, a posebno je interesantna činjenica da je Fjorentina već istakla interesovanje za srpskog štopera Nikolu Maksimovića.

Dakle, dvojica Nikola, dvojica zemljaka,  bi teoretski ovog leta mogli da zamene dresove, pa bi tako Milenković otišao u Napoli, dok bi u suprotnom smeru krenuo Maksimović.

Treba istaći da Milenković jeste verovatno najveća želja Napolija u defanzivi, ali je taj tim pratio i druge igrače. Između ostalog i Amira Rahmanija te Maraša Kumbulu.

Ovo nije prvi put da Napoli pokazuje interesovanje za Blekija. Bilo je tako i letos kada se Milenković našao na spisku želja Karla Anćelotija. Tada je navodno Napoli poslao ponudu od 20.000.000 evra, ali je klub iz Firence zahtevao najmanje 30.000.000.

U Firenci to smatraju neozbiljnim početkom pregovora, čak se pričalo da bi to moglo da "ohladi" interesovanje Nikole Milenkovića da promeni sredinu i zaigra za njih kako tog leta, tako i kasnije. Videćemo da li je zaista tako.

Milenković ima 22 godine, u Fjorentinu je došao 1. jula 2017. godine, a ugovor sa timom iz Toskane istiiče mu 30. juna 2022. godine. Specijalizovani sajt Transfermarkt mu procenjuje vrednost na 30.000.000 evra, ali to uvek treba uzeti sa velikom dozom opreza. Jer, pod jedan, poslednjih par godina cene nenormalno rastu. A pod dva, još se ne zna kako će ova cela priča oko virusa korona uticati na cene predstojećeg leta. Procene su da će ih značajno oboriti, odnosno ograničiti kupovnu moć ekipa.

U poslednje vreme su se između ostalog kao zainteresovani za Milenkovića pominjali i Milan i Barselona.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara