"Đoković"
"Đoković"

Ne može se sa 38 godina protiv Novaka

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.01.17. | 17:06

Radek Štepanek odigrao solidno, ali Đoković je ipak bio nadmoćan i tako se plasirao u polufinale turnira u Dohi - 2:0

ĐokovićBorio se 38-godišnji Radek Štepanek protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dohe, ali nije uspeo da mu napravi veće probleme. Srpski teniser bio je nadmoćan, slavio je u dva seta - 2:0 (6:3, 6:3), i plasirao se u polufinale turnira na kom brani titulu gde će igrati protiv Fernanda Verdaska.

Meč se igrao po vetrovitom vremenu koje je pravilo probleme obojici, bilo je i prohladno, ali se Novak bolje adaptirao. To se videlo u drugom gemu kada je Srbin napravio brejk, a potom i u osmom gemu kada je munjevito vratio brejk posle brejka Čeha.

Izabrane vesti

Novak je time pokazao mentalnu stabilnost koja ga je dugo krasila, a videla se ona i na startu drugog seta kada je u prvom gemu napravio brejk i time utabao put ka polufinalu.

Štepanek je uvek težak rival jer ima izuzetno nezgodan stil igre sa izlascima na mrežu, ali Novak je to igrom sa osnovne linije uz par lepih poteza neutralisao i došao do završnice ovog turnira u Kataru.

Treba odati priznanje i Štepaneku koji je sa 38 godina najstariji igrač u četvrtfinalu nekog ATP turnira još od Džimija Konorsa koji se 1995. godine u Haleu plasirao u četvrtfinale. 

U polufinalu našeg tenisera čeka Verdasko protiv koga Novak ima skor 8:4, a dobio je poslednja tri duela. Svakako da je srpski teniser favorit za plasman u finale.

Verdasko je dobio samo dva od prethodnih 10 međusobnih susreta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Radek ŠtepanekNovak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara