"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Pravi šampioni odbijaju da padnu - Đoković od 1:5 do prve pobede u 2017.

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 17:08

Jan-Lenard Štruf pružio neočekivano jak optor u Dohi

Novak ĐokovićNije to bila najblistavija partija u karijeri Novaka Đokovića, ali pravi šampioni su najbolji kad je najteže, a Nemac Jan-Lenard Štruf je drugom reketu planete napravio neočekivano velike probleme na startu turnira u Dohi. Ipak, na kraju je morao da pruži ruku boljem od sebe, u stvari, verovatno najboljem na svetu bez obzira na trenutno prvu poziciju Endija Marija. U Dohi 7:6 (1), 6:3 za prvu Đokovićevu pobedu u 2017. godini.

Možda nije lepo priznati, jer navikli smo da Novaka gledamo kako melje protivnike, ali čini se da je baš ovakva drama u meču sa 63. teniserom sveta ono što je bilo potrebno Đokoviću. Zna i on, posle pada sa čela ATP listi svi će se ove godine osiliti i pokušati da nokautiraju do skora nedodirljivog. Štruf je samo prvi u nizu izazivača.

Izabrane vesti

Neopterećen bilo kakvim rezultatskim pritiskom, 26-godišnji Nemac je silovito krenuo, dobio uvodna četiri gema, a potom imao i vođstvo od 5:1. Na Đokovićevom licu ni trag nervoze. I onda u samo 12 minuta eksplozija udaraca kojima je Štruf mogao samo da se divi. Od 1:5 za tih 12 minuta do 6:5 i potom u taj-brejku (7:1) izvojevanog vođstva u setovima.

Drugi deo igre nije bio tako uzbudljiv, jer je Novak odmah oduzeo servis rivalu, ali baš u tim trenucima kada je kontrolisao meč moglo se uočiti koliko je Đoković željan povratka na stari nivo. Dok je gubio - hladan kao špricer. Kad je vodio - nervirao se i oko najmanje greške. Navikao je on na perfekciju. Na startu turnira u Dohi nije je bilo. Ali ovo je samo zagrevanje. Sezona je duga, a Đokovića tek čekaju pravi izazovi.

U drugom kolu turnira u Kataru protivnik će mu biti Orasio Sebaljos. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara