Put kojim se ide u glavni žreb

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 11:00

U Indijan Velsu večeras se kvalifikacijama priključuju i teniseri. Sveukupno u noći između utorka i srede čak 36 susreta u milijarderskom gradiću u Južnoj Kaliforniji

Nakon žena koja se već bore i muškarci večeras kreću sa kvalifikacijama za jedan od najprestižnijih turnira u svetu belog sporta, Indijan Velsa.

Čak 24 susreta prvog od tri kola biće odigrana u noći između utorka i srede na terenima u Južnoj Kaliforniji, dok je pred damama drugo kolo kvalifikacija i duplo kraći program koji počinje od 20 časova po srednjoevropskom vremenu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:20 7680 WTA K Petkovic A. - Townsend T. kmb 2&1s8-12 2,85
Uto 20:05 7693 ATP K Basic Mi. - M.Krueger ki 1 1,45
Uto 20:05 7694 ATP K N.Mahut - Oliveira G. vg 1 2,10
Uto 21:30 7700 ATP K Smyczek T. - Korda S. 1s/k 1-2 13,0
Uto 20:05 7720 WTA K Wickmayer Y. - Teichmann J. tb da 4,00
Ukupna kvota451,27

Iz ženskog dela kvalifikacija za večeras izdvajamo dva susreta. Pažnju nam je skrenuo sudar Nemice našeg porekla Andree Petković, nekada Top 10 teniserke koja pokušava da se vrati makar u približnu formu od pre šest, sedam godina, i domaće igračice Tejlor Tauzend. Mlada Amerikanka, trenutno 101. na svetu sposobna je da napravi iznenađenje i savlada devet godina stariju koleginicu ili bar da joj "otkine" jedan set.

Drugi meč WTA kvalifikacija za Indijan Vels na koji skrećemo pažnju je duel iskusne Janine Vikmajer i 20-godišnje Džil Tajhman koja bi takođe mogla da napravi iznenađenje. Kvota na njenu pobedu je 2,90 i kao takva je veoma privlačna.

Potencijalno lak zadatak u prvom kolu muških kvalifikacija trebalo bi da ima Mirza Bašić. Bosanskom asu na megdan izlazi neostvareni domaći predstavnik, Mičel Kruger koji će, po svemu sudeći takmičenje odmah završiti.

Od poznatijih imena u ovom delu takmičenja, tu je Nikola Maju, čuveni francuski dubl igrač, jedan od najboljih servera na turu od kojeg očekujemo da sa terena počisti izvesnog Gonzala Oliveiru, 206. reket sveta iz Portugala.

Da izbor baš ne bude sasvim lak predstavljamo vam i meč između Izraleca Dudija Sele i 233. igrač sveta, Amerikanca koji nekada obećavao, Noe Rubina. Ovde možemo očekivati napet meč, možda i u tri seta.

Za kraj da skrenemo pažnju i na duel jednog od najtalentovanijih mladih tenisera sveta uz našeg Miomira Kecmanovića, Sebastijana Kordu koji će imati težak zadatak protiv snažnog domaćeg asa, Tima Smiceka. Sin legenradnog Češkog igrača, Petera Korde, koji pak nastupa pod američkom zastavom, mogao bi da sruši čak 13 godina starijeg rivala jer bez sumnje ima kvaliteta za to. Svakako treba očekivati duži meč.

Raspored drugog dana kvalifkacija za IW pogledajte na ovom LINKU (+9 č)

foto: Action Images


tagovi

Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara