""
""

RF: Toliko sam srećan da je to neverovatno!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 13:24

Živa legenda belog sporta završila pobednički govor na AO u suzama

Zli jezici bi rekli da je iskoristio "rupu" zbog povreda najvećih rivala, rekli bi i da se turniri takmiče ko će mu više pomoći da pobedi, kao i to da ceo teniski sistem radi na tome da on osvaja u "jeseni karijere" sve više, ali nisu u pravu. Mnogi bi takođe rekli da je hladan tip, neemotivan, pravi "švaba", ali nisu ni tu u pravu. Jer Rodžer Federer je najbolji teniser svih vremena, a to je jedino sada važno.

Mešter iz Bazela je u Melburnu noćas sa preko 36 godina života, od čega je barem 25 proveo u ozbiljnom bavljenju belim sportom, stigao do rekordne 20. grend slem titule, šeste u na najmanjem kontinentu (izjednačio se sa Đokovićem i Emerson), treću u poslednjih 12 meseci, uklesavši u istoriju sporta još jedan od ko zna koliko njegovih rekorda. Švajcarac je tako osvojio čak 10 posto grend slemova u tzv "open eri"! Od njega u singlu nema boljeg i uspešnijeg muškarca, a od žena ispred su još samo Serena Vilijams sa 23 i Štefi Graf sa jednim manje trofejem sa najveća četiri teniska turnira.

Izabrane vesti

"Toliko sam srećan da je to neverovatno! Ova pobeda je moje ostvarenje snova. Ovo je prava bajka za mene i za moj tim. Ovo je neverovatno! Nakon onako dobre prošle godine idemo dalje... Zahvaljujem Marinu na sjajnom turniru i borbi i na tome što je postao treći reket sveta. Samo nastavi tako i sve će doći na svoje. Sve vas volim i hvala vam! Zbog vas sam nervozan, zbog vas treniram i zbog vas osvajam sve ovo" kroz potok suza je na kraju rekao 36-godišnji as.

U muškom tenisu najviše posle Rodžera, čak 16 grend slem trofeja ima Rafael Nadal, potom sledi Pit Sampras sa 14, te Đoković i Emerson sa po 12. Federer sezonu nastavlja u februaru na ATP 500 turniru u Dubaiju, a ako ga preskoči možemo početkom marta da ga očekujemo na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

(foto: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1Rodžer FedererOtvoreno prvenstvo AustralijeMarin ČilićEvropaAustralijan openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara