"Elita u Singapuru"
"Elita u Singapuru"

Singapurska praćka

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.16. | 10:17

Na samom "dnu" jugoistoče Azije osam najboljih teniserki sveta bori se za nagradni fond od 7.000.000 $

Elita u SingapuruKraj godine je u ženskom delu profesionalnog tenisa te je na redu jedan od pet najcenjenijih turnira u godini (posle četiri gren slema), WTA finale u Singapuru.

U velegradu u Jugoistočnoj Aziji snage će odmeriti po osam najboljih u singlu i isto toliko parova u dublu za nagradni fond od 7.000.000 dolara. Što se tiče pojedinačne konkurencije, takmičarke su podelje u dve grupe, Crvena u kojoj su Anđelik Kerber, Simona Halep, Medison Kiz i Dominika Cibulkova i Plavu koju čine Agnješka Radvanska, Karolina Pliškova, Garbinje Muguruza i Svetlana Kuznjecova. Titulu brani Radvanska.

Izabrane vesti

Format ovog takmičenja je specifičan za tenis, pošto igračice igraju jedna protiv druge unutar grupe, a prvo i drugoplasirane na kraju idu u polufinale. Titula, to jest pehar koji nosi naziv Bili Džin King u Singapuru donosi čak 2.094.000 dolara i 1.180 poena.

Prošle godine slavila je RadvanskaDanas su na programu dva susreta, u prvom, koji počinje u 11 časova po srednjeevropskom vremenu sastaju se četvrti i sedmi reket sveta, Simona Halep i Medison Kiz. Biće to njihov šesti susret, a Rumunka je do sada slavila u četiri navrata. I ovaj put predviođamo njenu pobedu, ali u tri seta.

U drugom meču, odmah po završetku prvog ogledaju se prva teniserka sveta Anđelik Kerber i sedma Dominika Cibulkova. Njih dve su osam ,puta igrale jedna protiv druge i rezultat je izjednačen, ali Nemica je slavila na poslednja četiri meča, tako da je i sada favorit. Pored njene pobede, očekujemo i da neće biti tri seta, kao i da će doći malo gemova.

(foto: Action Images)


tagovi

Agnješka RadvanskaSIngapurWTAWTA šampionat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara