Vavrinka i Ferer zvezde dana u Ženevi, Tim u Lionu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 10:10

Poslednji turniri pred Rolan Garos donose nam danas veoma interesante duele i prilike za "ulepšavanje" tiketa

Po dva turnira na muškoj i ženskoj "strani", sva četiri naravno sa šljakastom podlogom igraju se ove sedmice kao neka vrsta predigre, zagrevanja za Rolan Garos koji počinje u nedelju.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 14:55 8262 ATP Ferrer D. - Gojowczyk P. ug više (21.5) 1,85
Uto 18:05 8263 ATP S.Wawrinka - Donaldson J. ki 1 1,50
Uto 18:05 8266 ATP Thiem D. - Carballes Baena R. kmb 1&ug< (19.5) 2,13
Ukupna kvota5,91

Izabrane vesti

Iako je većina tenisera odlučila da se malo odmori i utegne se za drugi grend slem sezone, nekolicina njih traži ove sedmice sreću u Ženevi i Lionu. A posebno će danas biti interesantno u najvećem gradu Švajcarske pošto će drugo kolo otvoriti Sten Vavrinka i David Fererer.

Švajcarski as, koji se pritom posvađao sa organizatorima turnira rekavši da ga "ne poštuju", vratio se nedavno na tur nakon oporavka od operacije kolena, ali je ispao već u prvom kolu mastersa u Rimu. Zato je uzimanje specijalne pozivnice u Ženevi pametna odluka, ne bi li koliko-toliko uspeo da vrati formu za RG. A prva prepreka danas mu je opasni Džared Donaldson.

"Džared je veoma opasan igrač, strašno jaka udara lopticu i ako ga krene teško ga je zaustaviti.", najavio je ovaj susret Vavrinka koji je slavio sa 2:1 na jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju, pre dve godine na mastersu u Sinsinatiju.

Pre ovog susreta, gde pre svega očekujemo malo ozbiljnije odmeravanje, ali i pobedu Švajcarca, na teren izlazi još jedan "vlasnik" specijalne pozivnice, David Fererer. Legendarni Španac, poznat pod nadimkom "Zid" zbog neverovatnih odbrambenih sposobnosti nalazi se u dubokoj jeseni karijere, ali još ne želi da okači reket o klin. Njegov proitvnik je Nemac Peter Gojovčik koji je u prvom kolu bio bolji od Iva Karlovića. Ferer je favorit, mada ne bi bilo čudo i da Gojovčik slavi i tako izjednači u međusobnim odmeravanjima. Svakako ne očekujemo dugačak meč.

Kompletan raspored 4. dana turnira u Ženevi pogledajte na LINKU

I u Lionu imaju svoju "zvezdu dana", a to je Dominik Tim. Austrijanac prvi put u karijeri ukršta rekere sa malo poznatim Špancem Robertom Karbajes Baenom, 77. na svetoj lestviuci. Ovo je svakako fiks na osmog na ATP listi.

Kompletan raspored 4. dana turnira u Lionu pogledajte na LINKU

 ***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Sten VavrinkaDavid FererDominik Timsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara