WTA lista – Najlošiji plasman Jelene Janković za poslednjih 16 godina

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.02.18. | 11:35

Karolina Voznjacki je i dalje na prvom mestu, a slede je Simona Halep i Grabinje Muguruza koja je sa četvrte skočila na treću poziciju

Nekada je naša Jelena Janković bila svetski broj jedan, a danas je na tek na 259. mestu, sa samo 210 bodova na ličnom kontu. Naime, ona je po najnovijem WTA preseku pala za 24 mesta, što je najlošiji plasman srpske teniserke u minulih 16 godina. Ovakav ishod je očekivan, budući da Jankovićevu beli sport zbog povrede nije video još od septembra meseca i US opena.

Kada je reč o Top 10 društvu, prva je i dalje Karolina Voznjacki sa 8.010 bodova, a sledi je Simona Halep koja ima 7.965 WTA poena. Došlo je do promene na trećoj poziciji, pa je od danas Grabinje Muguruza treća, a Elina Svitolina četvrta. Zaključno sa devetom pozicijom nije bilo promena. Karolina Pliškova je peta, slede Jelena Ostapenko, Karolin Gasija, Venus Vilijams i Anđelika Kerber. Na desetom mestu, došlo je do rokade, što je Čehinju, Petru Kvitovu sa 11. pozicije popelo na 10. mesto WTA liste.

Izabrane vesti

(Foto: Reuters/Action Images)


tagovi

WTA listaJelena JankovićKarolina VoznijackiElina SvitolinaSimona HalepJelena OstapenkoKarolin GarsijaAnđelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara