kladionica

vest

2

Bobinator plaši Mesininu škvadru

13.09.2017 12:52 | mozzartsport.com

Italijanski mediji srpskog centra, uz Bogdana Bogdanovića, vide kao najveću pretnju Azurima u četvrtfinalu Evrobasketa (20.30)

Veličina slova A A A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Od sinoć u basketaškim krugovima u Italiji odzvanja upozorenje Etorea Mesine da njegovi Azuri ne smeju da ponove grešku Juventusa protiv Reala koji je mislio da može da igra fajterski protiv tima iz Madrida.

”Srbija nije perfektna, ali ako mislimo da je pobedimo neophodno je da ostanemo čvrsto nogama na zemlji. Mi moramo da odigramo najbolju partiju života, a Srbija da odigra neku od svojih lošijih  utakmica da bismo prošli u polufinale. Ako budemo mislili da smo na istom nivou sa Srbijom i da možemo da igramo na istoj nozi sa njima, bićemo zakucani. Proći ćemo kao Juve sa Realomu Kardifu. Srbija je najjači tim sa kojim ukrštamo koplja na ovom Evropskom prvenstvu. ”, izjavio je Mesina.

Italijanski stručnjak je istakao da Srbija ima iskustvo, tradiciju i, pre svega, Bogdanovića i Marjanovića:
“To su dvojica igrača koji mogu u svakom momentu da promene tok utakmice”.

U taboru Azura se uzdaju u njihovu prvu petorku i pre svega u Belinelija, Datomea i Melija koji je najprijatnije iznenađenje u timu Italijana, mada priznaju da osim Bogdana i Bobija, Srbija ima i veliku prednost u dužini klupe, odnosno broj igrača koje Đorđević može da rotira.

Gazeta delo sport i Korijere delo Sport podsećaju da je na pripremnoj utakmici u Atini Srbija pobedila najviše zahvaljujući centimetrima Bobija Marjanovića. Jednostavno, konstatuju italijanske kolege, Azuri nisu imali rešenje za igru sprskog centra. Zato ne čude naslovi u Gazeti “Marjanović uteruje strah sa svoja 222 centimetra: Moramo ga izolovati ili smo u nevolji” i u Korijereu “Ovaj div užasava Italiju”. Sve u svemu, uz Bogdanovića, italijanski mediji nemaju sumnju da je Marjanović najveća opasnost za njihovu reprezentaciju i da će Mesinini momci morati timskom igrom i pre svega odbranom, da pokušaju da obezbede šansu da prođu u polufinale.

Kao što u Srbiji žale za serijom igrača koji nisu u Istanbulu, u Italiji podsećaju da im nedostaju Galinari i Barnjani. Posebno bolan je izostanak Galinarija imajući u vidu da on nije zbog NBA dao otkaz već je platio cenu svojoj impulsivnosti i krošeu kojim je pogodio Holanđanina Koka na prijateljskom meču. Ne samo što je suspendovan zbog tog nesportskog gesta već je polomio šaku i bio primoran da kaže “adio” Evrobasketu pre nego što je on počeo.

Petorka Azura koja će provesti najviše vremena na terenu je Heket na poziciji pleja, Belineli na dvojci, Datome će igrati trojku, Meli četvorku i Kuzin na petici.

Piše: Željko Pantelić 

poslednji komentari2
Cedomir S.

| 13.09.2017 13:39

Slovenci molim vas pobedite Spaniju !

Bojan K.

| 13.09.2017 13:39

polufinale nam je najrealnije. Ne verujem da je Djordjevic mnogo toga sakrio

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka