aktuelno

vest

1

Kako je Srbin “preveslao“ Zdravka Mamića za 2.400.000...

17.12.2016 13:52 | mozzartsport.com

U središtu zbivanja Robert Murić...

Veličina slova A A A

Mark Overmas je odmah priznao grešku. Ali je i istakao da onaj ko nikad ne rizikuje sigurno neće iskopati najlepši biser. Šteta je samo što Robert Murić nije taj. Šteta jer ga je Ajaks papreno platio, a on nije isporučio šta se očekivalo. Doduše, zavisi šta je ko očekivao. Holandski mediji pišu da su njegovi zastupnici, braća Zoran i Vlado Lemić, sasvim dobro prošli.

Murić je, inače, izazvao veliku pažnju kada je 2014. godine među prvima odbio da potpiše one karakteristične ugovore sa Zdravkom Mamićem koji igrače stavljaju u inferioran položaj. Lemići su ga odveli u Amsterdam, Ajaks je platio samo "tablice" koje je morao prema Uefinim propisima, a Mamić je nezadovoljno urlao kako se holandski velikan ponaša kao razbojnik.

Nije vredelo, Murić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ajaksom, mada je za ove dve i po godine uspeo da odigra svega 28 minuta za prvi tim Kopljanika. Trenutno je na pozajmici u Peskari, odigrao je šest minuta u Seriji A, još 59 u Kopa Italiji...
"Ne zna reč holandskog. Kad mu pričam nisam siguran da me razume. Klima glavom kao da razume i da sluša, ali verovatno u sebi misli da lupam gluposti", grmeo je nedavno Frenk De Bur, tada prvi trener Ajaksa.

Bilo kako, plata stiže na vreme tako da je Murić zadovoljan. Zadovoljna su i braća Lemić, jer su prema izveštajima holandskih medija, a oni se pozivaju na dokumenta Football Leaksa, samo za Murićev potpis dobili 2.400.000 evra. Mnogo više nego Dinamo, više i no što će Murić za četiri godine - ako ostane toliko - zaraditi u Amsterdamu.

Pod uslovom da Murić pre isteka ugovora sa Ajaksom ode u neki drugi klub, a kupac plati obeštećenje, braća Lemić će dobiti i 15 odsto od tog novca.

(FOTO: Action Images)

poslednji komentari1
Lever K.

| 17.12.2016 14:08

Vjerujte tog bahstog Murica se nitko ne sjeca i ne zali za njim u dinamu, dinamo ima dovoljno talenata da bi nadoknadio odlazak bahatog balavca koji misli da je spoj ronalda i messija, a njegov roditelj je bio zeljan novca no uzeti ce taj novac u ajaxu i dijete ce mu propasti i nece vise zaradivati neki velik novac jer ce se vucarati po 3.belgijskim i nizozemskim ligama a da je ostao u dinamu bolje bi se razvio...

prikaži sve

ostale vesti

Pet veličanstvenih!

Mančester junajted pridružio se probranoj grupi klubova koji su osvajali sve evropske trofeje

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka