kladionica

vest

1

Kako je Srbin “preveslao“ Zdravka Mamića za 2.400.000...

17.12.2016 13:52 | mozzartsport.com

U središtu zbivanja Robert Murić...

Veličina slova A A A

Mark Overmas je odmah priznao grešku. Ali je i istakao da onaj ko nikad ne rizikuje sigurno neće iskopati najlepši biser. Šteta je samo što Robert Murić nije taj. Šteta jer ga je Ajaks papreno platio, a on nije isporučio šta se očekivalo. Doduše, zavisi šta je ko očekivao. Holandski mediji pišu da su njegovi zastupnici, braća Zoran i Vlado Lemić, sasvim dobro prošli.

Murić je, inače, izazvao veliku pažnju kada je 2014. godine među prvima odbio da potpiše one karakteristične ugovore sa Zdravkom Mamićem koji igrače stavljaju u inferioran položaj. Lemići su ga odveli u Amsterdam, Ajaks je platio samo "tablice" koje je morao prema Uefinim propisima, a Mamić je nezadovoljno urlao kako se holandski velikan ponaša kao razbojnik.

Nije vredelo, Murić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ajaksom, mada je za ove dve i po godine uspeo da odigra svega 28 minuta za prvi tim Kopljanika. Trenutno je na pozajmici u Peskari, odigrao je šest minuta u Seriji A, još 59 u Kopa Italiji...
"Ne zna reč holandskog. Kad mu pričam nisam siguran da me razume. Klima glavom kao da razume i da sluša, ali verovatno u sebi misli da lupam gluposti", grmeo je nedavno Frenk De Bur, tada prvi trener Ajaksa.

Bilo kako, plata stiže na vreme tako da je Murić zadovoljan. Zadovoljna su i braća Lemić, jer su prema izveštajima holandskih medija, a oni se pozivaju na dokumenta Football Leaksa, samo za Murićev potpis dobili 2.400.000 evra. Mnogo više nego Dinamo, više i no što će Murić za četiri godine - ako ostane toliko - zaraditi u Amsterdamu.

Pod uslovom da Murić pre isteka ugovora sa Ajaksom ode u neki drugi klub, a kupac plati obeštećenje, braća Lemić će dobiti i 15 odsto od tog novca.

(FOTO: Action Images)

poslednji komentari1
Lever K.

| 17.12.2016 14:08

Vjerujte tog bahstog Murica se nitko ne sjeca i ne zali za njim u dinamu, dinamo ima dovoljno talenata da bi nadoknadio odlazak bahatog balavca koji misli da je spoj ronalda i messija, a njegov roditelj je bio zeljan novca no uzeti ce taj novac u ajaxu i dijete ce mu propasti i nece vise zaradivati neki velik novac jer ce se vucarati po 3.belgijskim i nizozemskim ligama a da je ostao u dinamu bolje bi se razvio...

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka