aktuelno

vest

0

Kraj jedne ere: Prosinečki otišao iz Zvezde

20.08.2012 13:08 | mozzartsport.com

“Ne osećam više da mogu da nastavim“, rekao je već bivši trener crveno-belih, dok se jedva suzdržavao da ne zaplače

Veličina slova A A A

Godinu i devet mesec po dolasku u Ljutice Bogdana Robert Prosinečki je napustio ulogu trenera Crvene zvezde.
Mnogo mi je žao i teško mi je. Nisam više šef. Odluka je moja. Ne osećam više da mogu da nastavim“, rekao je Prosinečki novinarima dok se jedva suzdržavao da ne zaplače.

Poslednja utakmica na kojoj je crveno-bele vodio Robert Prosinečki bio je sinoćnji remi sa Radom u kojem je Zvezda jedva iščupala bod iako su Građevinari celih 70 minuta imali igrača manje. On, ipak, kaže da Građevinari nisu uzrok, već samo posledica.
"Nije ovo odluka od juče. Nije sinoćnja utakmica uzrok. Prenoćio sam, dva meseca sam razmišljao o ovome. Dvoumio se. Konsultovao sam se sa porodicom, sa prijateljima. Pričao sam i sa predsednikom Vladanom Lukićem... Ostajem ovde do Bordoa, da svi zajedno navijamo za ove momke. Imaju šanse, treba im pružiti šanse. I dalje mislim da smo stvorili dobar tim, kadar da vrati titulu na Marakanu".

Robert Prosinečki je na klupu Crvene zvezde seo decembra 2010. godine, nije uspeo da prekine dominaciju Partizana u domaćem prvenstvu, a jedini trofej koji je prigrlio bio je pehar Kupa Srbije iz protekle sezone.

Trenutno je misterija ko će naslediti Velikog Žutog na užarenoj klupi Zvezde. Pominje se Aleksandar Janković, selektor mlade reprezentacije Srbije, koji je crveno-bele vodio u sezoni 2007/2008.

Pitanje je ko će se prihvatiti ogromnog bremena odgovornosti i teškog nasleđa. Potsetimo, pre dolaska Prosinečkog Zvezda je promenila čak devetoricu trenera za svega četiri godine!

Više informacija trebalo bi de dobijemo u naredna 24 časa kada će se održati vanredna sednica Upravnog odbora Crvene zvezde.

(FOTO: MN Press)

poslednji komentari0
dejo genije

| 20.08.2012 15:10

ne mogu da verujem koliko mi je krivo zbog Robija.

TenJA

| 20.08.2012 14:03

VRATI SE PROSINECKI,POTREBAN SI ZVEZDI I SVIM DELIJAMA U SRBIJI I SIROM NJE !!!!!!!!!

prikaži sve

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

Uloguj se putem Facebook naloga Uloguj se putem Google+ naloga
ili
Zaboravljena lozinka