kladionica

vest

11

Milošević: Regionalna liga nam je potrebna

31.05.2016 17:29 | mozzartsport.com

"Mislim da ne treba da imamo strah da probamo da organizujemo jednu takvu ligu, kadetsku, pa da možda ona bude taj probni balon i da bude primer kako bi sve to moglo da izgleda”, rekao je potpredsednik FSS

Veličina slova A A A

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i jedan od organizatora Turnira prijateljstva u Bijeljini Savo Milošević smatra da je došlo vreme za organizovanja regionalna fudbalske lige, za početak u mlađim kategorijama.

Turnir prijateljstva ove sezone igran je treću godinu zaredom, a okupili su se kadeti 16 klubova iz zemalja bivše Jugoslavije.
“Što se seniora tiče tu su stvari zaista komplikovane. Biće potrebno još vremena da sve dođe na svoje mesto, pa da se eventualno krene u neki projekat takvog tipa. Mogu da budem iskren i otvoren već sada. Na osnovu iskustva sa ovog turnira u predhodne tri godine, mi smo već neke razgovore obavili sa ekipama, a ja sam čak iskoristio put u Milano da razgovaram sa ljudima iz UEFA i sa nekim od saveza na temu regionalne lige za kadete. Od sledeće godine ćemo videti koliko je moguće to organizovati. Mi smo već na ovom turniru pokazali kako to može da izgleda dobro. Mislim da ne treba da imamo strah da probamo da organizujemo jednu takvu ligu, kadetsku, pa da možda ona bude taj probni balon i da bude primer kako bi sve to moglo da izgleda”, rekao je Milošević za sajt turnira.

Ove godine pobednik turnira je ekipa Vojvodine koja je u finala savladala Rijeku sa 1:0.

(FOTO: www.facebook.com/turnirprijateljstvabijeljina)

poslednji komentari11
Crni

| 01.06.2016 13:19

Pa upravo treba poceti sa klincima, jer ce oni posle biti profesionalci i ljudi koji bi igrali onu pravu regionalnu ligu ukoliko dodje do toga. Kada oni budu shvatili da je to sve ok i bude stvoreno postovanje tada ni navijaci ne bi mogli da stvore mrznju na terenu medju njima. Ovo ili ptivatizacija klubova su jedini spas ne samo za srpski vec i za ceo Balkan. Isti fazon kao kosarkasi. Sada nam je lepo kada Zvezda dodje do top 8 i dobija Real, Pao... isto bi tako mozda bilo i u fudbalu pa za pocetak da stalno igramo LS, a za vise ima vremena. Sve to ne moze bez jake i atraktivne lige, ni sponzora ni dobrih fudbalera.

#88

| 31.05.2016 21:38

Zasto da ne, to bi bio jedini spas za fudbal na ovim prostorima. Potrebne su jace utakmice i bolji fudbal, ima mnogo talenata na ovim prostorima i verujem da bismo bili bas jaka liga. Sto se bezbednosti tice, komplet promeniti zakon, skinuti ograde i zatvarati sve koji prekrse zakon na duzi niz godina. Takodje kaznjavati klubove velikim novcanim kaznama ako se dogode pogrdna skandiranja, pa neka se klubovi bave svojim navijacima i neka oni vide da ne rade u interesu kluba. Pre svega je najbitnije da se osnuje jak Regionalni fudbalski savez, koji ce biti podrzan od strane svih drzavnih vlasti koje ce javno potencirati vaznost lige i prijateljske odnose. Male su sanse za to, gotovo je nemoguce, ali sto da se ne nadamo, da i mi sa ovih prostora mozemo uraditi nesto civilizovano i dobro za sve.

prikaži sve

ostale vesti

Čeka se Hanover II

Mogao bi da dođe solidan kec u četvrtoj nemačkoj ligi kojim možete da povećate kvotu na tiketu

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka