kladionica

vest

7

PODSEĆANJE: Kad smo bili baš moćni! (VIDEO)

30.06.2014 11:00 | mozzartsport.com

Na današnji dan pre 24 godine, Dijego Armando Maradona i Argentina provukli su se protiv Jugoslavije prošavši u polufinale u penal seriji

Veličina slova A A A

Srbija, Makedonija, Crna Gora i Slovenija su Svetsko prvenstvo pratile preko malih televizijskih ekrana, Hrvatska i Bosna i Hercegovina su imale tu čast da otputuju u Brazil i tokom grupne faze osete kako to izgleda igrati na Svetskom prvenstvu u zemlji fudbala, ali... Daleko, baš daleko svi zajedno smo bili od nekog rezultata koji bi fudbalskim fanaticima ostao u nekom lepom sećanju.

Kao što je ostao onaj sa Mundijala 1990. godine u Italiji na kojem su Dragan Stojković, Dejan Savićević, Safet Sušić, Robert Prosinečki i ostali bili na pragu polufinala planetarne smotre.

Na tom putu isprečila im se Argentina sa legendarnim Dijegom Armandom Maradanom, Klaudijom Kaniđom i pre svih – Serhijom Gojkočeom. Jer, niti je Maradona uspeo da virtuoznim driblinzima zbunjuje izabranike Ivice Osima, niti je Kaniđa vihornim prodorima ostavljao čuvare iza sebe. Ne, njih je Jugoslavija uštopovala, pa su, da je bilo više srećen, Sušić i Savićević ishod utakmice mogli da reše i pre penal ruleta.

A tamo nam je sreća okrenula leđa, Dragan Stojković je pogodio prečku, Prosinečki i Savićević su bili sigurni... Nažalost, ne Brnović i Hadžibegić.

Nije ovo neka žalopojka jugonostalgičara koji kukaju za nekim davno prošlim vremenima... Samo podsećanje na činjenično stanje - bio je to opasno dobar tim!

(FOTO: MN Press)

poslednji komentari7
#jaka stvar

| 30.06.2014 15:56

sto da nije uspeh u najboljih 8 reprezentacija sveta?Izvini ti svetski sampionu u nicemu,ali da je tvoja reprezentacija u najboljih 8 NA CITAVOM SVETU je stvarno vrh uspeh..

neso

| 30.06.2014 12:17

@Jaka stvar A da ti nisi mozda svetski sampion, pa da ti cetvrtfinale nije uspeh? Zbog toga smo i u k**** u svim sportovima. Nemamo ni pojma, ni strpljenja nego hocemo svih momentalno rezultate bez plana i bez rada.

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka