kladionica

vest

8

Pustinjska ruža: Prvi stadion za SP u Kataru je spreman (FOTO+VIDEO)

19.05.2017 17:20 | mozzartsport.com

Stadion Kalifa internešenal dorađen za 70 miliona dolara i doveden u stanje tehnološkog savršenstva pet godina pre planetarnog šampionata

Veličina slova A A A

Iako je do početka već kontoverznog Svetskog kupa u fudbalu koji se održava u Kataru ostalo još pet godina, prvi stadion je već spreman. U pitanju je "Khalifa International Stadium", deo čuvenog kompleksa "Doha sport siti", izgrađen još 1976, a sada usavršen za 70 miliona dolara.

Sa tim budžetom stadion koji prima 40.000 gledalaca, a koji je već ugošćavao velika sportska takmičenja, doveden je do tehnološkog savršenstva. Renoviran je bukvalno od temelja do krova, a vrhunac je sistem za hlađenje kojim je obezbeđeno da i u najgorim vremenskim uslovima, u danima kada u Kataru ume da bude i oko pedesetog podeoka, na terenu bude najviše 26, a na tribinama od 24 2do 8 stepeni celzijusa.

Na Kalifi će se igrati se mečevi do četvfinala Svetskog prvenstva. Ovaj stadion ujedno predstavlja i pobedu za organizatore šampionata zbog kojeg je pukla velika bruka u i potrešena cela FIFA-i.

"Završenje Kalife pet godina pre Svetskog kupa je dokaz koji pokuzuje našu odlučnost da napravimo turnir na koji će čitav arapski svet biti ponosan", izjavio je generalni sekretar organizacionog komiteta SP 2022, Hasa Al Tavadi.

I dok je Kalifa već spremna da ugosti najbolje fudbalere sveta, još mnogo posla je ostalo na ostalim stadionima koji bi svi trebali da budu gotovi do 2021. S obzirom na ogromne budžete, verujemo da će tako i biti.

Prvi test za renoviranu Kalifu je večerašnje finale Kupa emira između Al Sada i Al Rajana.

(foto: Action Images)

poslednji komentari8
Srb

| 20.05.2017 15:08

Odlicno,prelijepo..Za promjenu super..Bice to fenomenalno svetsko prvenstvo

A

| 20.05.2017 11:20

Ti si deliJo naviko da loces, da se tuces... e to kod njih nema to je zakon bre! Pogledaj samo statistiku kriminala kod njih i nas! I gde je bolje? Kod njih gotovo da nema samoubistava, kod nas svakog dana se po nekoliko samoubije

prikaži sve

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka