kladionica

vest

5

Sitijeva imperija na pet kontinenata!

20.03.2017 17:54 | mozzartsport.com

Gde ima, tu se i prosipa...

Veličina slova A A A

Vlasnici Mančester Sitija ne odustaju od namere da zavladaju svetskim fudbalom i to po svaku cenu. Ali njima bukvalno svaka, odnosno nijedna cena ne predstavlja baš nikakav problem. Zbog toga su bogati vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata rešili da svoju imperiju prošire i na peti kontinent.

Kao prenosi Dejli Mejl, kao glavni prioritet u narednom periodu postavili su pronaleženje kluba u Južnoj Americi, pre svega Urugvaju koji bi mogli da kupe i dodatno razviju fudbalski biznis.

Naravno, kada su sportski aspekti u pitanju, glavna ideja je da taj urugvajski klub talentima „hrani“ matični tim, odnosno Mančester Siti.

Siti fudbal grupa (City Football Group) već u svom vlasništvu ima i Mančester Siti, Melburn Siti i Jokohamu Marinos. Inače, pored urugvaja, navodna želja vlasnika je i da pronađu adekvatni klub u Kini.

Sa marketinške strane takođe nema sumnje da bi ogromna tržišta Južne Amerike i Kine donela značajnu zaradu mada ponekad deluje da vlasnici Sitija sipaju u nešto što liči na bure bez dna. A rezultati, iako ih ima znatno više nego prethodnih decenija, poprilično su tanki, odnosno nesrazmerni u odnosu na ogromna ulaganja.

Mejl navodi da i su čelnici Sitija odluičili da povuku ovakav potez nakon što su morali nedeljama da rade na transferu Gabrijela Žezusa iz brazilskog  Palmeirasa, a sve zbog učešće čuvene „treće strane“ u poslu.

Smatraju da bi im veće prisustvo na južnoameričkom kontinentu značajno pomoglo da u budućnosti izbegnu ovakve i slične situacije.

Samo je pitanje koji klub će biti srećnik?

poslednji komentari5
Бобан Ђ.

| 20.03.2017 23:16

Red Bul vec ima klub u Brazilu, Gani, S.Americi, Austriji i Nemackoj, ovi su samo kopija Red Bula

Dušan M.

| 20.03.2017 20:58

Pa imaju i Melburn Siti u svojoj grupi, stavili ste i tu sliku, a niste ih napisali. -_-

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka