kladionica

vest

3

Šta se desi kad Šveđani probaju da nameste svoj najveći fudbalski derbi...

18.05.2017 22:54 | mozzartsport.com

A sad kome zatvor, kome doživotna zabrana bavljenja sportom...

Veličina slova A A A

Derbi meč 9. kola švedskog šampionata između Geteborga i AIK-a odložen je zbog pokušaja nameštanja!

Taj duel trebalo je da bude odigran večeras, ali svi svetski mediji izveštavaju kako su igrači AIK-a hteli da za veliku svotu novca prodaju utakmicu velikom rivalu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Švedske Hakan Sjosrand kazao je da je "ovo bio ozbiljan napad na švedsi fudbal koji je u svakom smislu neprihvatljiv i za svaku osudu". On je dodao da je o pokušaju nameštanja obavešten u sredu uveče i da je istog trena rešio da otkaže najveći tamošnji derbi.    

Prvi čovek Geteborga Frenk Anderson potvrdio je da su jedan ili više igrača AIK-a zatražili od Geteborga novac kako bi "pustili utakmicu".  
"Ne treba da se pravimo naivni, kao da se ništa ne dešava. Sa ovakvim stvarima se susrećemo već duže vreme", kazao je Anderson i podržao otkazivanje derbija.

Eto, tako se to radi u Švedskoj.

Nadležni su još rekli da će o detaljima istrage i konačnim sankcijama za aktere ovog skandala obavestiti javnost narednih dana... 

poslednji komentari3
eki

| 19.05.2017 08:49

po celom svetu se namesta.. pa i fifa i uefa nameste zrebanja za evropsko ili svetsko prvenstvo Pa cak i namestanjem Kataru su dali domacinstvo svetskog prvenstva tako da ovi ludi Svedjani samo se prave da sakriju mnogo veca namestanja...

kiflica

| 18.05.2017 23:31

U Svedskoj nemiri, zdrrrraaavo!

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka