aktuelno

vest

0

Tuče i huligani obeležili vikend: Stradali igrači, deca, lekari, redari... (VIDEO)

22.10.2012 16:55 | mozzartsport.com

Okršaji na terenu i tribinama su viđeni u Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Nemačkoj, Engleskoj, Kipru, Francuskoj, Italiji...

Veličina slova A A A

Dve nedelje se čekalo da posle reprezentativne pauze počne klupski fudbal širom Evrope, ali umesto fudbalskih majstorija, minuli vikend je ostao u znaku divljanja huligana, ali i igrača. U nekolicini evropskih zemalja, huligani su imali svoj pir. U nekima su se i igrači istakli skandaloznim ponašanem.

Krenimo od petka i bruke koju je svetu servirala kolevka fer pleja: Engleska. Kod „boraca za pravdu i istinu“ se desio nezapamćen skandal: huligan je uleteo na teren tokom meča Šefild Venzdeja i Lidsa, došao do golmana Kirklenda i udario ga pesnicom direktno u lice. Scena koja je sam vrh piramide huliganstva. Da se ovo ne daj bože desilo u Srbiji, verovatno bi Englezi zahtevali da interveniše i Savet bezbednosti i NATO.

Divljalo se i u još jednoj „sređenoj“ i demokratskoj zemlji. Najveći derbi Nemačke ili „bitka za Rur“ između Borusije i Šalke je donela i sukobe navijača dva komšijska kluba. Navijačke grupe su se sukobile pre meča, a policija je morala da koristi i suzavac i vodene topove da bi ih smirila. Epilog: oko 300 uhapšenih navijača i velika materijalna šteta. Navodno su navijači Šalkea bili ti koji su prvi napali pristalice Borusije i izazvali haos.

Ništa mirnije nije bilo ni u komšijskoj Austriji. Više od 200 huligana sukobilo se u Beču uoči velikog gradskog derbija između Rapida i Austrije. Prema informacijama policije, sukob su započeli pristalice Rapida. Huligani Rapida su prilikom dolaska na stadion izbegli policijsku kontrolu i upali među navijače Austrije. Izbila je masovna tuča, u kojoj je povređeno i jedno dete. Neredi su prestali tek kada je na tribinu stiglo 800 pripadnika policijskih snaga, ali i njima je trebalo mnogo vremena da uvedu mir.

Iz Austrije idemo u Sloveniju. I tamo je odigran derbi prvenstva, ali i tamo su huligani bili u centru pažnje. Maribor je u svom Ljudskom vrtu dočekao Olimpiju. Policija je imala pune ruke posla jer je susret obeležilo divljanje navijača na obe strane, policijska akcija pražnjenja tribine i slike pretučenih navijača. Počelo je u 34. minutu utakmice kad su gostujući navijači Olimpije zapalili baklje i počeli ih bacati na teren. Policija je okružila njihov sektor na tribini, a jedan od navijača prilikom te akcije pao je preko ograde. U pauzi između dva poluvremena navijač Maribora ušao je na teren, došao do tribine gde su navijači Olimpije i bacio baklju među njih. Gostujući navijači iz Ljubljane odgovorili su bacanjem baklji na teren i čupanjem stolica kojima su gađali policiju. Ubrzo je policija dobila naredbu da isprazni tribinu sa navijačima Olimpije. Došlo je do masovne tuče, a policija nije birala sredstva kako bi odgovorila na napade navijača.

Žestoko je bilo i na Kipru gde su se sastali Omonija i Anortozis. U trenutku dok je jedan igrač Anortozisa primao lekarsku pomoć na terenu, navijači Omonije su ga gađali topovskim udarom i tom prilikom su povređeni igrači, redari, lekari...

U Francuskoj je odigran derbi Korzike između Ajačija i Bastije, a meč je finišu bio prekinut zbog tuče između igrača dva tima, što je bio povod navijačima da krenu sa rafalom pirotehnika sa tribina...

U Italiji se strahovalo od dolaska vatrenih Napolitana u Torino na derbi Juventus – Napoli, a na kraju se sve još i dobro završilo s obzirom na dosije Napolijevih navijača. Pošto ih je policija dobro izolovala, uspeli su samo da demoliraju toalete na Juventusom satdion i namerno izazovu poplavu.

Na kraju, podsetimo se i okršaja u Podgorici gde su crnogorski Varvari napali navijače Partizana...

Inače, u Srbiji ovog vikenda nije bilo huliganskih ispada, a recimo i to da su navijači Zvezde na najmirniji mogući način iskazali neslaganje sa regionalnom ligom u fudbalu.

poslednji komentari0
Prelom

| 25.10.2012 15:48

Pa naravno da je bilo mirno kod nas, kad su naši huligani bili na privremenom radu u Austriji, Sloveniji...

NS

| 22.10.2012 19:30

Srbija bre sluzi za primer ovim ostalima tzv demokratama!!

prikaži sve

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

Uloguj se putem Facebook naloga Uloguj se putem Google+ naloga
ili
Zaboravljena lozinka