vest

1

Đuričić uzima desetku u Benfici: Biću kao Rui Košta!

22.05.2013 10:35 | mozzartsport

Srpski reprezentativac se raduje saradnji sa Žoržom Žezusom,''A Bola'' piše da na La Luž sleće i Uroš Matić

3
godine nosio je Đuričić dres Herenvena

Od ovog leta u svlačionici Benfike, osim portugalskog, pričaće se i – srpski! Standardnom Nemanji Matiću pridružiće se rođeni brat Uroš (Košice), štoper Stefan Mitrović (Kortijk), možda Lazar Marković (Partizan), a ugovore su već parafirali Miralem Sulejmani (Ajaks) i Filip Đuričić (Herenven).

Od ovog poslednjeg na La Lužu očekuju da opelemni igru, a i doskorašnji igrač Herenvena ističe spremnost za visok let u dresu Orlova.
Ja sam klasična desetka. Imao sam dosta ponuda i mogao sam da biram u koji ću klubu, ali sam uazbrao Benfiku zbog atraktivnog stila igre i činjenice da su u prošlosti mnogi veliki igrači nosili broj deset. Na primer, Rui Košta, Aimar, verujem da mogu da budem kao neko od njih“, samouveren je Filip Đuričić, kome u ekonomatu čuvaju dres namenjen fudbalskim znalcima.

On je sa crvenima još u februaru overio petogodišnju saradnju, uz izlaznu klauzulu od čak 40 miliona evra!
Oduševljen sam potpisom za Benfiku. Reč je o poznatom klubu koji ima dosta navijača širom sveta i obećavam im da ću dati 200 posto sebe da dogodine postanemo šampioni“.

Srpski napadač je upoznao i novog šefa struke, Žorža Žezusa.
Čuo sam kako ponekad ume da bude težak za saradnju, ali isto tako je reč o čoveku koji uživa u radu sa mladim igračima, čini ih boljim. Radujem se saradnji sa takvim trenerom, za njega ću igrati šta god od mene bude tražio“, rekao je Đuričić.

A da je Benfika baš zagrizla za Srbe potvrđeno je na današnjoj naslovnici ''A Bole'', najavljuje potpis Uroša Matića, Nemanjinog rođenog brata, koji poslednje četiri godine igra za Košice.

(FOTO: Star sport, Srđan Stevanović, abola.pt)

komentari

aza
22.05.2013 11:12
Pametno brate moj,samo ne moj da se ugledas na ovog sa punta :D
1 komentara

najnovije vesti

iz drugog ugla

srpski sinovi

prelazzi

PRELAZZI: Lude Šeširdžije

Luton je na Vembliju 1988. doživeo vrhunac, ali je pad bio bolan. Ne baš strmoglav, više je naličio na dugo propadanje oko kojeg se širi miris truleži

ludi tiket