kladionica

vest

1

Vrlo čudan potez Legije - Mamićev operativac bez dana iskustva novi šef struke

13.09.2017 17:10 | mozzartsport.com

Mada ga u Poljskoj predstavljaju kao arhitektu Dinamove akademije

Veličina slova A A A

Navijači se češljaju po glavi pitajući se o čemu je to uprava Legija razmišljala kada je odlučila da funkciju šefa struke poveri - Romeu Jozaku, čoveku koji u dosadašnjoj karijeri nema ni dana iskustva na mestu trenera neke seniorske ekipe.

Međutim, u Varvaši ovakav potez opravdavaju Jozakovim radom u zagrebačkom Dinamu. Pre svega na funkciji direktora Dinamove akademije, koju je Uefa nagradila kao zvanično jednu od šest najboljih u Evropi. Hvale ga zbog toga što ima doktorat, što je “entuzijasta i profesionalac“, kako se navodi na Legijinom sajtu.

Ne objašnjava se ipak otkud on na mestu trenera? Najdalje što je Jozak dogurao u Dinamu jeste funkcija sportskog direktora. U Fudbalskom savezu Hrvatske radio je kao tehnički direktor. Nije spor da je “čovek fudbala“, ali trener - nije. Barem nije bio do sada. Barem ne na seniorskom nivou.

Istina, Dinamova akademija je pravila vanserijske rezultate u poslednjoj deceniji, klubu zaradile na desetine miliona, ali će protivnici kontroverznog gazde Modrih Zdravka Mamića uvek reći da Jozakov zadatak i nije bio toliko težak imajući u vidu da su Zagrepčani imali maltene monopol na hrvatski fudbal. Reći će Mamićevi protivnici da su svi najbolji mladi igrači iz zemlje maltene morali pre ili kasnije da završe u Dinamu. Reći će i da se samo preko Dinama moglo i do mlađih reprezentativnih selekcija.

Istina je verovatno negde na sredini.

Mamić je u međuvremenu optužen za malverzacije na Maksimiru, a je Jozak očigledno shvatio da mu je sada najpametnije da pokuša da te rezultate u mlađim selekcijama naplati u Poljskoj. Ranije se, verovali ili ne, po Hrvatskoj spekulisalo da je čak i Arsenal bio spreman da mu ponudi mesto direktora akademije u Londonu. Naravno, od toga nije bilo ništa.

Međutim, ni dirigentska palica u Varšavi nije za bacanje. Niko se tome nije nadao.

A šta na sve kaže Zdravko Mamić?
"Danas sam saznao da je Jozak postao trener u Poljskoj. Imao je sjajne uslove kod nas, ali je pobegao je u inostranstvo zbog šizofrene atmosfere u hrvatskom fudbalu i oko njega".

(FOTO: Action Images)

poslednji komentari1
Dragomir E.

| 13.09.2017 18:08

Sta se desilo sa Radovicem, gde nestade taj covek?????

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka