#ОставьтеКокоринa: Saša neće u Soči, Zenit u problemu s navijačima

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 13:27

Nazad u Sankt Peterburg izgleda ipak ne može

Zenitu je bilo važno samo da osuđivanog prestupnika skloni sa platnog spiska. Čak ne toliko ni zbog para koliko zbog imidža. Soči pak nije toliko veliki klub, nema iza sebe armiju navijača i ne mora da bude toliko oprezan. A u kvalitete Aleksandra Kokorina vredi se kladiti, pa nek je i tek u septembru izašao iz zatvora nakon što je odležao godinu i tri meseca nakon što je jednog dana rešio da sebi upropasti život i prebio par ljudi, računajući tu i službenika ruske vlade.

Kako bilo, Soči je preuzeo rizik na sebe i pre dva dana zvanično potvrdio: Kokorin stiže u letovalište na obali Crnog mora da odradi šestomesečnu pozajmicu. Aklamacija je stigla i iz Sankt Peterbuga. Samo što izgleda niko o tome nije pitao samog igrača, a on očigledno nije baš voljan da iz tabora šampiona pređe u fenjeraša prvenstva Rusije.
Saša ne ide u Soči, to je sasvim jasno. Nema on šta da radi tamo. Neću da kažem ništa loše o tom klubu, poštujem i klub i navijače, ali Saša neće tamo”, rekao je menadžer Kiril Loginov u kratkom razgovoru za Sport Ekspres.

Izabrane vesti

Istina, ako gledamo iz njegovog ugla,  Kokorin je previše kvalitetan igrač da bi imao šta da dokazuje u Sočiju. S druge strane, Zenit je previše veliki klub da bi trpeo njegove nestašluke. Ako se prekršaji koji sa sobom vuku zatvorske kazne duže od godinu dana uopšte mogu nazvati nestašlucima. Bivši trener Zenita Mirčea Lučesku pokušava da objasni.
Veliki klubovi sebi ne mogu da dozvole da imaju igrača sa takvom biografijom u timu. Nema to veze sa tim kako bi Kokorin igrao. Na kraju krajeva, stalno bi ga podsećali na ono što se desilo, na svim utakmicama, na svim javnim mestima, na konferencijama. Ne verujem da će se on vratiti u Zenit. A znam o čemu pričam”, pokušao je da Lučesku preko novinskih stubaca objasni Kokorinu da je napravio nepopravljivu grešku i da je mudrije da se pomiri sa time.

Ne vredi. Kokorin želi drugu šansu da pokuša da sve ispravi. Čak ju je i dobio u prijateljskom meču protiv katarske Al Uvajne u Dohi. Zenit je protiv nedoraslog rivala slavio sa 10:0, a Kokorin je sa kapitenskom trakom oko ruke postigao het-trik.

Na društvenim mrežama je osvanuo haštag #ОставьтеКокоринa. “Ostavite Kokorina”. To je želja navijača. Uprava na čelu sa Aleksandrom Medvedivim jedva čeka da mu vidi leđa.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara