Brajan Brobi (©Reuters)
Brajan Brobi (©Reuters)

Ajaks izgubio bitku, Brobi ide u Lajpcig

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 23:44

Na leto kao slobodan igrač

Težak udarac za Ajaks. Naslućivalo se da će takav epilog biti, jer su se Kopljanici sudarili sa mnogo moćnim protivnikom i na kraju ostaju i bez supertalentovanog igrača i bez centa obeštećenja.

Novi odlikaš iz Ajaksove škole Brajan Brobi (19) definitivno odlazi iz Amsterdama na kraju sezone, a novo odredište biće mu Lajpcig. Kako javlja italijanski novinar Fabricio Romano, Red Bul i Brobi su se sve dogovorili i samo se čeka leto, kada mladom napadaču istekne ugovor sa Ajaksom, da se sve obnaroduje.

Izabrane vesti

A, sve dok ne dođe vreme da razduži opremu i napusti matični klub, Brobi će čestito odrađivati posao, što je pokazao i večeras, jer je postigao gol protiv Jang Bojsa u Ligi Evrope samo što je zakoračio na teren.

Teško će u Ajaksu podneti ovaj udarac, mada su se do danas vajkali rečima da neće odustati i da će dati sve od sebe da ubede Brajana da ostane u Amsterdamu. Njihovo koplje u besu neće biti okrenuto ka Lajpcigu, koji će dobiti igrača za nula evra obeštećenja, već ka Minu Rajoli.

Čuveni holandsko-italijanski menadžer, od kojeg se diže kosa na glavi upravama vodećih evropskih klubova, našao je da je Brobiju veći interes da igra u Lajpcigu nego u Ajaksu i tu za crveno-bele više spasa nije bilo. Kada Mino namiriše bolju opciju, sve ostalo može u vatri da izgori, neće se tugaljivo osvrnuti za sobom.

Tako da, od 1. jula gledaćemo kako se nova zvezda holandskog fudbala razvija u Bundesligi...


tagovi

AjaksBrajan BrobiRed Bul LajpcigBundesligaMino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara