Ako iz Mančestera stigne 100.000.000 za Sanča, Borusija kreće u rat sa Bajernom za novog Engleza

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 13:21

U Dortmundu žele da pokvare posao velikom rivalu

Borusija Dortmund je svesna opasnosti da izgubi Džejdona Sanča već narednog leta i okreće se planu B uz nameru da zagorča život ljutom rivalu Bajernu.

Sančova fudbalska eksplozija u Dortmundu je prešla granice otpora koji Borusija može da pruži kako bi ga zadržala. Oba mančesterska kluba žele da vrate englesko čudo na Ostrvo. Mančester Siti se nije osigurao klauzulom kako se to ranije nagađalo. Istina, Građani imaju pravo prednosti kupovine, ali po maksimalnoj cenu koju neki drugi klub ponudi. Sa druge strane, nije istina da nje Siti prilikom prodaje Sanča u Dortmund ubacio i “Anti-Junajted” klauzulu po kojoj bi igraču bilo otežano da pređe u redove gradskog rivala.

Izabrane vesti

Mančester Junajted ima čist put do Sanča ako je spreman da ponudi najveći novac ikada za nekog engleskog fudbalera. Borusija je već odredila cenu i traži 100.000.000 evra za engelsko čudo deteta, dok se u Junajtedu i dalje nadaju da bi mogli da počnu pregovore sa ponudom od 80.000.000. Ako dođe do dogovora dva kluba, Borusija Dortmund će deo novca uložiti u dovođenje zamene. I to iz Engleske!

Namera Milionera je da Sančovo mesto popuni njegov zemljak Kalum Hadson Odoi koji je nova mlada zvezda engleskog fudbala. Za krilo Čelsija se već duže vreme interesuje Bajern i kuje ozbiljne planove kako da ga dovede na leto. Bavarci su zimus nudili Čelsiju 45.000.000 evra za mladog Engeleza, ali su na Stamford Bridžu odbijali sve ponude. Uz nadu da će zadržati mladog asa. Međutim, Hadson Odoi za sada deluje čvrsto u stavu da neće produžiti ugovor sa Plavcima koji mu ističe u leto 2020. godine. U tom slučaju bi Čelsi morao da ga proda narednog leta kako ga ne bi izgubio bez obeštećenja. Bajern je bio jedini ozbiljno zainteresovan klub i smatraao je da je doveo Čelsi pred svršen čin.

Međutim, ulaskom Borusije u trku bi se promenila situacija i Čelsi bi dobio opciju da za veći novac proda Engleza u Dortmund. Pogtovo jer sa Borusijom ima bolji odnos nego sa Bavarcima. Prošle godine je Nemcima pozajmio Batšuajia, a minulog januara je od njih kupio Kristijana Pulišića za ogromnih 64.000.000 evra.

Takođe, Hadson Odoi bi u Dortmundu možda imao bolju priliku za fudbalski razvoj nego u Bajernu. Pritisak bi bio manji, minutaža veća, a primer Sanča mu je najbolji primer kako u Borusiji može da se napreduje. Inače, njih dvojica su saigrači od malih nogu u reprezentaciji Engleske. Zajedno su osvojili Mundijalito za selekcije do 17 godina u Indiji i dobri su prijatelji.  Sančov uticaj bi mogao da bude od velike koristi klubu iz Dortmunda.

Borusija je u situaciji da sada može i novčano da parira Bajernu koji je pred izazovom da upadne u skupocenu licitaciju za igrača u poslednjoj godini ugovora. Što do sada nije bila praksa u Minhenu…

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kalum Hadson OdoiDžejdon Sančo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara