Fudbaleri Crvene zvezde (© Star sport)
Fudbaleri Crvene zvezde (© Star sport)

Ako odbrani titulu, Zvezda nosilac u trećem kolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 23:45

Crveno-beli se obradovali podvigu Čeha na Ajbroksu

Raduju se crveno-beli iz Praga, vesele se i crveno-beli iz Beograda. Podvig Slavije na Ajbroks parku i plasman u četvrtfinale Lige Evrope bacio je u trans navijače češkog kluba i simpatijama dočekan na stadionu „Rajko Mitić“, pošto je popravio šanse Crvene zvezde u projekciji eventualnog puta ka Ligi šampiona naredne sezone.

Eventualnog, jer za tako nešto ekipa Dejana Stankovića mora najpre da osvoji titulu. Kako ima devet bodova više od Partizana, na Marakani uveliko razrađuju plan izlaska na međunarodnu scenu, a tamo bi je čekala povlastica kakvu je već iskusila ove sezone. Naime, usled eliminacije Glazgov Rendžersa, na Zvezda bi sigurno bila nosilaca u trećem kolu kvalifikacija za elitni kup, pokazuju projekcije UEFA tablica.

Izabrane vesti

Kakva je to prednost videlo se na primeru žreba za treće kolo kvalifikacija Lige šampiona ove sezone. Prvaku Srbije dodelio je Omoniju sa Kipra, iako su u konkurenciji bili još Mitdjiland, Ferencvarfoš (oba kluba završila u grupnoj fazi Lige šampiona), zatim Molde (stigao do osmine finala Lige Evrope) i beloruski Dinamo iz Bresta. Zvezda se našla u povlašćenom delu kostura, sa Dinamom iz Zagreba, Jang Bojsom, Karabagom i Makabijem iz Tel Aviva.

Velika je verovatnoća da bi, u slučaju odbrane titile, bila nosioci i u prvoj i u drugoj eliminacionoj rundi. S tim da postoji mogućnost da preskoči početnu rundu, što će zavisiti od raspleta u završnici Lige šampiona i pomeranja klubova na projektivanoj listi.

Da bi se to desilo, crveno-beli navijaju da titulu prvaka Evrope osvoji klub koji će se u narednu Ligu šampiona plasirati na osnovu plasmana u državnom šampionatu. Prema trenutnom stanju stvari to su Real Madrid, Bajern, Mančester Siti i Pari Sen Žermen, kao i Porto i Čelsi. Jedino im ne „igra“ da se na krov Starog kontinenta uzdignu Liverpul ili Borusija iz Dortmunda.

Ako ne bude još pomeranja...

-----------------------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.


tagovi

UEFAFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara