Alarm u Barseloni: Dembele u problemu, opet ta zadnja loža

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.03.19. | 23:03

Veće šanse da neće moći da izađe na megdan Lionu

Uspela je Barselona da se iščupa iz kandži Rajo Valjekana, okrene rezultat i slavi rezultatom 3:1, ali je posle utakmice ostalo mnogo zabrinutih lica.

Razlog je – Usman Dembele. Ernesto Valverde je nenadano morao da izvrši prvu izmenu već na poluvremenu i Artura zameni Dembeleom kako bi pojačao ofanzivu, posle čega je Francuz pobedi doprineo tako što je učestvovao kod dva od tri gola. Međutim, pred kraj susreta Dembele je osetio nelagodnost u predelu zadnje lože na levoj nozi i sada postoji osnovana sumnja da se radi o ozbiljnijoj povredi. Dembele je u 2019. godini već propustio pet utakmica zbog distorzije skočnog zgloba, dok muka sa zadnjom ložom datira još iz vremena kada je igrao za Dortmund. Ne treba zaboraviti da je i prošle sezone, po dolasku u Barselonu u transferu vrednom 140.000.000 evra, pauzirao čak 20 utakmica zbog istog problema...

Izabrane vesti

Odmah po okončanju timskih obaveza Dembele je u dogovoru sa klupskim lekarima i stručnim štabom zakazao preglede u specijalističkoj ordinaciji, kako bi se što pre ustanovio stepen povrede.

Prve najave uopšte nisu optimistične. Dembele bi lako mogao da propusti revanš meč Lige šampiona protiv Liona (sreda, 21.00), što bi bio veliki udarac za ekipu, pogotovo jer je rezultat prve utakmice u Francuskoj iznosio 0:0.

Zvanični rezultati testova i pregleda na ultrazvuku mogli bi da budu poznati do nedelje popodne, a sva je prilika da će Dembele morati na novu terapiju...

Foto: reuters


tagovi

Usman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara