Andrija Živković odigrao PRVI meč u sezoni! Benfika jedva iščupala remi protiv drugoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 23:20

Protiv Sportinga iz Kovilje 1:1

Liga kup, treće po važnosti takmičenje u Portugaliji. Neko će reći – apsolutno nevažno. Ali za najveće klubove Portugalije i te kako zgodno da se razigraju neki igrači za koje nema mesta kad na red dođu one najvažnije utakmice, pa smo tako u drugom kolu Liga kupa, igra se on inače po grupama, prvi put ove sezone na terenu videli i Andriju Živkovića!

Nama u Srbije to je bitnije i od rezultata, ali pomenućemo samo da Benfikini navijači ne mogu da budu zadovoljni večerašnjim izdanjem izabranika Bruna Laža, jer su lisabonski Orlovi na jedvite jade izbegli poraz na gostovanju kod drugoligaša Sportinga iz Kovilje.

Izabrane vesti

Kad je već takav rezultat, jasno vam je da ni Živković nije mogao da bude nešto posebno impresivan. Štaviše, bilo je ovo izdanje daleko od njegovih najboljih, ali nepravedno bi bilo krivicu za remi svaliti na njegova pleća, posebno kad imamo u vidu da je poslednju utakmicu za Benfiku odigrao još 11. aprila ove godine, protiv Ajntrahta iz Frankfurta u Ligi Evrope. A i tada je na terenu proveo svega pet minuta.

Bilo je naravno primetno da je Živković ispao iz ritma, pitanje je i koliko je glavom u Lisabonu s obzirom da portugalski mediji nedeljama već pišu kako mu Benfika traži kupca, spremna je i da se odrekne obeštećenja samo da se ovaj nesrećan brak završi. I sam Andrija jedva čeka da napusti stadion Luž i mada je sigurno srećan što je konačno zaigrao posle osam meseci – ne računamo utakmice za reprezentaciju Srbije na junskom U21 Evropskom prvenstvu – verovatno ova večerašnja utakmica nije ni mogla da ima bilo kakav uticaj na njegovu dalju budućnost. Čeka se samo januar i klub koji će biti spreman da mu ponudi ruku spasa.  

A što se same utakmice tiče, šokirao je Sporting gosta na samom početku drugog poluvremena, konfuzna reakcije Benfikine odbrane i pogodak 21-godišnjeg Brazilca Žoaoa Bonanija najavili su mogućnost sramotnog poraza za lisabonske Orlove. Ubrzo je reagovao i šef stručnog štaba Benfike, u 61. minutu je iz igre izveo baš Živkovića i Andreasa Samarisa, ni on se ove sezone nije naigrao, na teren poslao Picija i Adela Tarabta i situacija je koliko-toliko ispravljena. Izjednačujući gol je doduše postigao 20-godišnji napadač Žota, najbolji strelac prošlogodišnjeg Evropskog U18 prvenstva na kome je njegova Portugalija osvojila krunu.

Žota je dakle budućnost Benfike, Živković je već njena prošlost. Šteta, bilo je tu i nekih obećavajućih trenutaka.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara