ANKETA: Ocenite Zvezdine igrače za 2019. godinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.12.19. | 10:35

Vi imate reč

Kada u jednoj kalendarskoj godini osvojite titulu, a potom se drugi put uzastopno plasirate u Ligu šampiona, može se reći da ste postigli istorijski rezultat. I jeste aktuelna generacija Zvezdinih igrača našla put u istoriju, ali utisak je da je i pored svega postignutog moglo bar malo bolje... Uostalom, Crvena zvezda je kartu za evropsko proleće izgubila u 87. minutu duela sa Olimpijkosom u Pireju posle neshvatljive reakcije Brazilca Žandera u 87.

Da nije bilo tog turobnog detalja sve bi izgledalo mnogo bolje. Zaboravili bi se teški porazi od  Totenhema i Bajerna u Beogradu. Međutim, činjenica je da je srpski šampion izgledao najbolje kada je bilo najpotgrebnije. Posle epske drame izbačen je Kopenhagen, potom je dvostruki remi, uz taktičku perfekciju Vladana Milojevića, doprineo da crveno-beli eliminišu i na papiru bolji Jang Bojs.

Izabrane vesti

Sa te dačke gledišta Crvena zvezda je premašila sve ciljeve. Ipak, tokom jeseni bilo je mnogo falš nota u igri srpskog šampiona. Crveno-beli su imali prebukiran tim na svim pozicijama, stranci nisu mogli da odgovore standarima Lige šampiona. Jedina konstanta bio je golman Milan Borjan.

Utisak je da je letnji prelazni rok mogao da bude bolje odrađen, i da je to glavna zamerka zvezdaške javnosti uperena ka sportskom sektoru. Holanđanin Radživ Van La Para je personifikacija lošeg poslovnog poteza, Španac Kanjas je u velikim utakmicama bio neupotrebljiv, Mateo Garsija se tek „povremeno“ javljao i izazvao mnogo različitih komentara.

Sada već bivši trener Vladan Milojević nije mogao da računa na konstantnost, jer je bio prinuđen da rotira zbog ograničenja o broju stranaca. Kako bilo, kao čitaoci MOZZART Sporta imate mogućnost da ocenite 20 igrača koji su imali najveći uticaj na igru Crvene zvezde tokom prethodnih šest meseci.

Bilo je oscilacija, teških poraza, ali Crvena zvezda je ispunila cilj. Šta vi kažete?

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara