Argentini sviće

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 13:35

Ohrabrenje za Gaučose su partije Dibale, Paredesa, Lo Selsa i još nekih mladića koji su budućnost reprezentacije

Četiri dana posle odmeravanja snaga u Kordobi, Argentina i Meksiko će opet ukrstiti koplja u prijateljskom meču. Opet u Argentini, s tim što se novi meč igra u Mendozi (01.00, TV Arena Sport 1).

Oba tima su u fazi traženja identiteta i stila igre s novim selektorima posle mundijalskih rana koje još nisu zacelile. Iako su na Mundijalu došli do osmine finala, ostavili su razočaravajući utisak, jer se očekivalo mnogo više. Argentince je posle toga kao vršilac dužnosti preuzeo Lionel Skaloni i napravio smenu generacija, dok je kormilo Meksika preuzeo Brazilac Rikardo Fereti koji će kao i svaki njegov sunarodnik imati poseban motiv u meču protiv Argentine.

Izabrane vesti

U okršaju odigranom pre nekoliko dana u Kordobi, Argentina je prilično lako slomila otpor Sombrerosa. Pobedila je sa 2:0, a moglo je da bude i ubedljivije da na golu Meksika nije bilo raspoloženog Mema Očoe.

Najveći dobitak iz tog meča za Gaučose je bila igra Paula Dibale koji se odavno čeka da pokaže nešto u dresu nacionalnog tima. Posle smene generacija i odlaska Anhela di Marije, Gonzala Iguaina, Havijera Maskerana, pauze Lionela Mesija i reprezentativne penzije još nekih, Dibala je projektovan uz Maura Ikardija kao vođa novog tima i polako počinje da shvata tu ulogu. Još nije dao gol u dresu reprezentacije (na 17 utakmica!), ali je protiv Meksika bio najbolji na terenu. Ohrabrenje za Argentince su i partije Leandro Paredesa, Đovanija lo Selsa i još nekih mladića koji su budućnost reprezentacije uz Dibalu.

Meksikanci su takođe drastično podmladili tim za ove prijateljske mečeve i pozive su dobili neki igrači iz domaćeg prvenstva, dok su sa spiska selektora izostali dosadašnji nosioci igre poput Irvinga Lozana, Hektor Morena, Čičarita Ernandeza, Karlosa Vele, Hektora Erere, braće Đovanija i Džonatana Dos Santosa... Dueli sa Argentinom su neka vrsta audicije za fudbalere iz domaćih klubova i provera njihovih sposobnosti da li su spremni za A tim Meksika.  

MOZZART KVOTE
(1,55) Argentina (3,60) Meksiko (6,25)
Početak
: 01.00

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjereprezentacija Argentinereprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara