""
""

Atletiko spremio još 50.000.000 evra za triling pojačanja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.15. | 11:28

Formiran je ubitačan napad, blizu potpisa je Mota, a sada je red da se pojača odbrana i nađe zamena za Ardu Turana

Madridski Atletiko je posle sezone bez trofeja ušao u totalnu rekonstrukciju tima i sprema ekipu koja će se sledeće sezone opet uspustiti u ravnopravnu borbu sa Realom i Barselonom.

Izabrane vesti

Simeone je dao zeleno svetlo da se ekipa renovira, a klupski čelnici ne žale para za pojačanja. Prve promene su napravljene u napadu. Umesto Mandžukića je doveden Džekson Martinez, a za 22.000.000 evra je pridodat i sjajni Lusijano Vijeto iz Viljareala. Uz Grizmana i rezereve poput Fernanda Toresa, Raula Himeneza i Anhela Koreje od kojih bi poslednja dvojica mogli da odu na pozajmice, to je sasvim respektabilan napad.

Ali daleko od toga da je Atletiko završio prelazni rok. Prioritet je jačanje odbrane, dolazak zadnjeg veznog i zamena za Ardu Turana.

Što se odbrane tiče, levi bek i štoper su goruća pitanja. Prošlog leta je Atletiko ostrao bez Filipea Luisa, a Ansaldi i Sikeira se nisu pokazali kao dostoje zamene. Sada je meta Fazi Gulam iz Napolija za kojeg su interesovanje pokazali Arsenal i Pari Sen Žermen. Atletiko nudi Napolitancima 10.000.000 evra za Alžirca. Cela priča ima drugačiju dimenziju jer Atletiko želi još jednog igrača Napolija.

Madriđani hoće Hozea Kaljehona koji je i letos bio Simeoneova želja. On bi došao kao zamena za Ardu Turana koji je blizu selidbe u Barselonu. Atletiko je za Kaljehona spreman da izdvoji do 20.000.000 evra. Tako bi u paketu za 30.000.000 evra mogao da dobije tandem iz Napolija i reši dve sporne pozicije.

Posle toga sledi dovođenje štopera. Pominjala su se mnoga imena, a sada je označen i konačan cilj. Kolčonjerosi će pokušati da dovedu odličnog Ajmena Abdenura iz Monaka koji je impresionirao u prethodnoj sezoni. Za njega su spremni da izdvoje oko 20.000.000 evra. On je idealna zamena za Mirandu koji je potpisao za Inter. Milan je želeo Abdenura, ali je odustao jer više nema mesta za igrače van EU, a Abdenur poseduje samo pasoš Tunisa.

Na kraju, Atletiko je u potrazi i za zadnjim veznim pošto Mario Suarez najverovatnije odlazi u Inter. Odavno su se dogovorili sa veteranom Tijagom Motom, ali on prvo treba da raskine ugovor sa Pari Sen Žermenom. Mota ima još godinu dana saradnje sa Svecima. PSŽ je danas počeo pripreme i za danas su najavljeni razgovori Mote i njegovog agenta sa čelnicima kluba. Kada PSŽ da zeleno svetlo, Mota se vraća na Visente Kalderon.

Sa Motom, Gulamom, Kaljehonom i Abdenurom, Atletiko bi praktično završio prelazni rok i sklopio ekipu za narednu sezonu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tijago MotaŠpanijaSerija APrimeraprelazni rok 2015Pari Sen ŽermenNapoliMonakoLiga 1ItalijaHoze KaljehonFrancuskaFauzi GulamEvropaAtletiko MadridAjmen Abdenur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara