Igrači Al Hilala (©Reuters)
Igrači Al Hilala (©Reuters)

AZIJA: Al Itihad pred slomom, Al Hilal ide ka tituli, Ćeran je Pahtakorovo oružje

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 09:47

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Aktuelni prvak Uzbekistana srezao je budžet, ali je opet konkurentan u šampionskoj trci. Pahtakor je neporažen ove sezone, ima dva duela manje u odnosu na ostatak rivala i šest koraka je iza lidera Sogdijane. Danas gostuje Kizilkumu kojeg predvodi srpski trener Nikola Lazarević, a jedna od glavnih uzdanica je Aleksandar Stanisavljević. Mada, ima i Pahtakor srpsko oružje u vidu Dragana Ćerana, vrsnog strelca koji je na cifri od pet pogodaka na šest susreta. Kizilkum je vezao dve pobede i ima 20 bodova.

ETIFAK - AL ITIHAD, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Od gotovog veresija. Al Itihad je imao i dvocifrenu prednost u odnosu na Al Hilal, čekalo se samo kada će zvanično da osigura titulu šampiona Saudijske Arabije, a desio se kolaps. Pred poslednja dva kola bodovno je poravnat sa Al Hilalom, koji je u pol-poziciji usled boljeg međusobnog skora, pa Al Itihadu preostaje samo da pobedi dve utakmice i da se nada da će tim iz Rijada da kiksne. Ipak, Al Itihad je u seriji od četiri duela bez pobede u svim takmičenjima, a sad gostuje Etifaku koji ima dva boda više od prvog ispod crte.

AL FATEH - AL HILAL, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Senzacionalno se Al Hilal vratio u šampionsku trku, vezao četiri pobede u ligi i bodovno se poravnao sa Al Itihadom, a sada je u najboljoj situaciji da odbrani tron. Ima bolji međusobni učinak u svoboju sa Al Itihadom i u slučaju da imaju isti broj bodova Al Hilal je prvak. Današnje gostovanje Al Fatehu je veoma važno za tim iz Rijada, a domaćinu bodovi ništa ne znače jer su osigurali opstanak, a u Ligu šampiona ne mogu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara