Bajernov spisak: A) Sane, Hadson Odoi, Dembele, B) Zijeh, Karasko, Bergvajn, Olmo, Mandžukić, Roka, Bejli

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.19. | 15:01

A tu su i dve mete za leto 2020. godine

Bajern je do sada potrošio 118.000.000 evra na dovođenje pojačanja. Transferi Pavara i Ernandeza su ugovoreni još prošle godine, a transfer od 3.000.000 evra za mladog Arpa iz Hamburgera još pre godinu i kusur dana.

Ali tu nije kraj...

Izabrane vesti

Bavarci jure još pojačanja. Pre svega na krlinim pozicijama gde traže zamene za Riberija i Robena. Mnogo imena se prethodnih nedelja dovodilo u vezu sa Bajernom, a ugledni novinar Kristijan Falk otkriva da u Minhenu postoje A i B lista pojačanja, odnosno prioriteti i igrači koji su nisu baš tako neophodni.

Najpoznatiji novinar za praćanje dešavanja u Bajernu otkriva koja imena su primarne, a koja sekundarne mete.

Očekivano, na A listi se nalaze krila koja bi trebalo da zamene Riberija i Robena. Iako je poslednjih dana postalo izvesno da će Kalum Hadson Oodoi potpisati novi ugovor sa Čelsijem, Bavarci se i dalje nadaju njegovom transferu. Salihamidžić nagovara mladog Engleza da ne stavlja paraf na novi ugovor sa Plavcima da pređe u Minhen, a nada se da će ponudom od 30.000.000 evra naterati Čelsi da ga proda jer je igrač u poslednjoj godini ugovora.

Primarna meta je i Leroj Sane. Bajern je spreman da sruši sve rekorde nemačkog fudbala i da za ofanzivca Mančester Sitija izdvoji oko 100.000.000 evra. Ali za to još nema zeleno svetlo od igrača. Čeka se odgovor Sanea koji se dvoumi da li da ostane u Sitiju ili da zatraži transfer. Kod Gvardiole je bio u nemilosti u finišu prošle sezone i ako tako ostane, cena i visina sledećeg ugovora bi mogli da mu padnu. Ali i transfer u Bajern nosi sa sobom i ogroman pritisak i ogroman očekivanja. Takođe, iz nekih privatnih razloga, Sane ima kočnicu da se vrati u Nemačku.

Međutima, Bavarci se nadaju da će Nemac preseći i zatražiti transfer, a onda idu pregovori sa Sitijem. U idealnom scenariju, došli bi i Sane, i Hadson Odoi. Ali to je malo verovano.

Zato Bajern razmišlja i o Usmanu Dembeleu koji im je ponuđen jer se u Barseloni sprema teren za Grizmana i Nejmara. Francuz ima iskustvo igranja u Bundesligi, mogao bi da bude rešenje na krilnoj poziciji, ali je problem što ga Bajern ne vrednuje na 100.000.000 evra koliko Barsa traži i što je i PSŽ zainteresovan za Francuza.

Zato Bajern ima i B listu. Na njoj je Hakim Zijeh iz Ajaksa čija cena je oko 30.000.000 evra i želi transfer. Tu je i Janik Fereira Karasko iz kineskog Dalijana, zatim Dani Olmo iz Dinama, Leon Bejli iz Leverkuzena i Mario Mandžukić iz Juventusa. Zijeh i Karasko se najbolje kotiraju, dok je povratak Mandžukića poslednja opcija. Ali, sve to zavisi od scenarija oko Sanea, Hadson Odoija i Dembelea. Ako svi oni ostanu nedostupne opcije, onda će se Bajern okrenuti igračima sa B liste.

Na kraju, Bavarci ugovaraju i transfere za sledeće leto. Timo Verner bi trebalo da dođe kao slobodan igrač pošto mu tada ističe ugovor sa Lajpcigom, a odbio je novi. Pored njega, glavna meta je Kai Haverc iz Leverkuzena za kojeg su Farmaceuti ovog leta odbili 90.000.000 evra od Bajerna.

(foto: REUTERS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara