Bajernove četiri alternative za Sanea, Boateng u svađi s Kovačem, Haverc ne dolazi

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 15:06

A Bajern će da potroši bar još 85.000.000 evra

S Nemcima je lako. Pedantni kakvi su, skuju planove unapred i nema uglavnom sve završe na vreme. Još pre no što je prelazni rok počeo Bajern je tako potrošio 118.000.000 evra na pojačanja (80.000.000 za Lukasa Ernandeza i još 38.000.000 za Benžamena Pavara), ali prema pisanju SportBilda u Minhenu će ovog leta potrošiti bar još 85.000.000, a možda i više ako se Leroj Sane konačno odluči i reši da napusti Mančester Siti.
Transfer je uvek odnos tri strane. Prvi preduslov je da igrač odluči gde vidi sebe u budućnosti“, kaže izvršni direktor kluba Karl Hajnc Rumenige u intervjuu za pomenuti list.

Stoga su na Alijanc areni. Oprezni. Posle odlaska Arjena Robena i Frenka Riberija neohodna im je mašina na krilu. Sane je prvi pik, ali tu su i rezervne opcije. Najnovija je Janik Fereira Karasko, koji želi da se vrati u Evropu kako ne bi izgubio mesto u reprezentaciji Belgije pred kontinentalnu smotru 2020. Njega traži i Arsenal, dok kineski Dalijan Jifang na ime obeštećenje traži 30.000.000 evra. U Bajernovom dometu, jedno tri puta jeftiniji od Sanea.

Izabrane vesti

Još od ranije se pisalo da bi Bajern mogao da krene i po Julijana Drakslera, ali je on sam demantovao da će se taj posao realizovati. Na proleće je delovalo da je Kalum Hadson-Odoi siguran, ali se sad čini da je bliži novom ugovoru u Čelsiju. Još je nejasna situacija i sa Timom Vernerom. On želi samo u Bajern,  Lajpcig ne želi da ga sledeće sezone pusti da ide za džabe, ali za sada nema prihvatljivih ponuda.
U dobrim sam odnosima sa Lajpcigovim Oliverom Minclafom. Rekao sam mu pre sedam ili osam nedelja: zovem te ako budemo ozbiljno zainteresovani za Vernera. I tako će i da bude“, pravi se lud Rumenige, jer se manje više zna da će Bajern uzeti Vernera za džabe sledećeg leta, ako Lajpcig bude zatezao sa obeštećenjem.

Mediji su pisali i o dolasku Bajerovog vunderkinda Kaija Haverca, ali od toga nema ništa.
On ima ugovor do 2022. Pre par nedelja sam pričao sa Rudijem Felerom i on mi je jasno rekao da je klupska odluka da Haverc definitivno ostaje u Leverkuzenu i sledeće sezone“.

A što se tiče odlazaka? Renato Sančez je rešio da ide, tu nema dileme, a Alijanc arenu napušta i Džerom Boateng, koji je u lošim odnosima sa šefom Nikom Kovačem još otkako mu ovaj nije dozvolio da tri dana pre isteka letnjeg prelaznog roka pređe u Pari Sen Žermen.
Imali smo ponudu, želeli smo da je prihvatimo, ali je trener stavio veto. Bio mu je neophodan treći centralni bek. Džeromu se to nije dopalo, mada je razumeo“, kaže Rumenige.

Saznanja SportBilda su ipak nešto drugačija. U tom listu pišu da je odnos igrač-trener pukao posle utakmice sa AEK-om u Atini u Ligi šampiona. Kovač je navodno u svlačionici kritikovao Boatenga pred ekipom, pa je morao da ih miri sportski direktor Hasan Salihamidžić.
Nemaš šta ti meni da pričaš. Još letos si hteo da me se rešiš“, navodno je Boateng rekao Kovaču.

Sad se samo čeka ponda za Boatenga. Ona od 15.000.000 evra trebalo bi da bude dovoljna.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara