Balkanci u problemu, otišlo 15 igrača

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.19. | 09:57

Trener Pariza Mehmed Baždarević suočava se s ozbiljnim problemima na početku nove sezone. Boje tima iz prestonice brani Srbin Strahinja Tanasijević

U petak je počela nova sezone Lige 2, kako je kolege iz Francuske slikovito nazivaju - "planinarenje". Mnogo je pretendenata na vrh, od najsvežijih članova Gengana i Kaena, do Lansa, Lorijana, Oksera, Troe, Pariza, Avra, te će za ulazak u elitu biti potrebna zavidna psihofizička sprema. Zavesu na prvo kolo nove sezone spustiće Lorijan i Pariz (20.45).

Čast Srbije u drugom rangu francuskog fudbala ove sezone braniće trojica fudbalera. Jedan od njih je defanzivac Strahinja Tanasijević koji je pojačao Pariz (pozajmljen od Kjeva). Preostala dvojica su štoper Lansa Aleksandar Radovanović koji broji drugu godinu u timu, dok je napadač Dejan Sorgić prešao u Okser iz švajcarskog Tuna.

Izabrane vesti

A na Parizovoj klupi još jedan čovek s ovih prostora - Mehmed Baždarević, koji je protekle takmičarske godine doveo Pariz do četvrtog mesta, odnosno četvrtfinala plej-ofa za ulazak u Ligu 1. 
"Prošla sezona bila je fanstatična za Pariz. Konstantno napredujemo, ambiciozni smo, ustalili smo se u Ligi 2, ali moramo da budemo i oprezni",  izjavio je Baždarević za francuski Telegram.

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine je pre dva meseca govorio o protekloj sezoni i  za naš portal.
“Dobri rezultati dobijaju na težini ako se ima u vidu da klub posluje u teškim uslovima. Pariz je prodao petoricu igrača i taj novac pametno uložio. Napravio je novi teren. Inače, nekad je utakmice gledalo po 5.000 posetilaca, a protekle sezone je bilo i po 20.000 navijača. I iz tog je bila ugla dobra sezona”,

Pripreme nisu protekle kako je planirano.
"Imali smo mnogo problema. Napustilo nas je petnaestak igrača koji su pokazali kvalitet, među kojima su Rufli, Karamoko, Pero, Kuame, Akiči, Vamangituka. Neki zbog transfera, neki jer im je istekla pozajmica. Želeli smo da ih zadržimo, ali tako je to u životu, morate da radite s onim čime raspolažete. Gubili smo na pripremama, ali smo suštinski dobro trenirali. Obožavam da radim sa mladima. Naravno, voleo bih da imam na raspolaganju više igrača."

Pariz je u letnjem prelaznom roku dovodio igrače za džabe. Došli su Romen Armand (Gazelek Ajačio), Antoni Majzonal (Sion), Ali Abdi (Klub Afrikan), Usama Abdelđelil (Red Star), Beograđanin sa bosanskim i holandskim pasošem Marko Maletić (Ruselare), Strahinja Tanasijević (Kjevo, pozajmica), Brajan Alseus (Šartre), Florijan Martin (slobodan igrač)... 
"Doveli smo dobre igrače, ali biće im potrebno vreme da se prilagode. Moramo da dovedemo još trojicu-četvoricu. Doći će, nadam se... Stvari se menjaju iz dana u dan, igrači odlaze i dolaze, a stabilnost i kontinuitet su veoma bitni. Zato je važno što pre imati na raspolaganju ceo tim, ali šta je tu je. Ulazimo u sezonu s optimizmom, ali i oprezom", završio je Baždarević za Telegram. 

Lorijan je u novu kampanju ušao sa novim kormilarom. Legendarni golman Mikael Landro dobio je otkaz posle osvojenog šestog mesta protekle sezone, a budućnost kluba poverena je Kristofu Pelisijeu, koji je pravio dobre rezultate sa Amijenom i taj klub iz treće uveo u prvu ligu. Ekipu nije napustio veliki broj igrača, naročito ne onih nezamenjivih, a tim je pojačan turskim napadačem Umutom Bozokom iz Nima, i golmanom Nardijem iz Monaka, dok je štoper Žulijen Laport iz Klermona smatran kapitalnim adutom.

Lorijan je odigrao četiri prijateljske utakmice u pripremnom periodu upisavši po dva trijumfa i poraza. Izgubio je od Bresta (1:2) i Gengana (1:3), a savladao Konkarno (2:0) i Laval (1:0). Pariz je bio nešto aktivniji, ali i neuspešniji. Poražen je od Orleana (0:2), Dižona (0:1), Le Mana (0:2) i Avra (0:4), a slavio samo protiv Keviji Ruana (2:0).

Što se tiče tradicije međusobnih susreta, Lorijan na kontu ima dve pobede, Parižani jednu, a dvaput je bilo nerešeno. Na tri od pet poslednjih dvoboja ovih timova prošao je tip 0-2, a na poslednja dva GG3+.

LIGA 2 - 1. KOLO: 

Petak
Ajačio - Avr 2:2 (1:0)
Gengan - Grenobl 3:3 (2:0)
Klermon - Šateru 3:0 (1:0)
Nansi - Orlean 0:0
Rodez - Okser 2:0 (2:0)
Šambli - Valensijan 1:0 (0:0)
Sošo - Kaen 0:0
Nior - Troa 0:2 (0:1)

Subota
Le Man - Lans 1:2 (1:0)

Ponedeljak
20.45: (2,15) Lorijan (3,00) Pariz (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara