Baloteli se javio da objasni zašto je Mesi bolji od Ronalda

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 23:19

Kontroverzni Italijan kaće da je ovo poređenje kao sa Maradonom i Peleom

Mario Baloteli je sinoć u svom stilu podigao prašinu kada je na društvenoj mreži Instagram poručio da više ne bi trebalo porediti Lea Mesija i Kristijana Ronalda.

Italijan je toliko bio oduševljen Mesijevom igrom protiv Liverpula da ga nazvao fenomenom uz provokativnu poruku:
„Za ljubav fudbala, molim vas prestanite da ga poredite sa Juventusovim brojem 7“.

Izabrane vesti

Naravno da su fanovi i ljubitelji Kristijana Ronalda poludeli zbog ovoga, pa je Baloteli hladne glave danas ponudio i objašnjenje.
„Dođu ljudi i pričaju mi kako nemam pojma šta govorim... Ovde se radi o dvojici najboljih igrača na svetu, ali nisu isti. Ako pričamo statistički, onda su isti. Ipak, ostavljam statsitiku novinarima jer to je kao da poredite Pelea i Maradonu. Pele je dao više golova od Maradone. Ali svaki put kada bi Maradona dodirnuo loptu, nešto bi se dešavalo“.

Baloteli smatra da je Mesi teži igrač za čuvanje.
„Kao neko ko je igrao protiv obojice, moram da iznesem mišljenje i kažem da je Mesi poseban univerzum. Sramota je koliko je dobar. Nema boljeg. U smislu kvaliteta, on je iznad svih ostalih. Ako biste pitali odbrambene igrača koga bi voleli da čuvaju - Ronalda ili Mesija - ubeđen sam da ne bi imali dilemu. Mesi i Ronaldo su dva fenomena, ali nisu isti“.

Italijan ističe i da mnogo poštuje Ronalda.
„Da nema Mesija, Ronaldo bi bio najbolji na svetu. Imam mnogo poštovanja prema njemu i načinu na koji trenira. Zadovoljstvo je gledati ga kako igra i šta je uspeo da napravi od svog tela. Ronaldo dodirne loptu tri puta protiv Ateltika i postigne tri gola. To je njegova snaga. Ali Mesi je juče sam odlučio utakmicu protiv Liverpula“, kaže Baloteli.

Mesi ili Ronaldo? Večna polemika...


tagovi

Mario BaloteliLionel MesiKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara