Barsa preko Ramadanija dovodi štopersku zver i rešava problem

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.10.18. | 10:28

Katalonci našli rešenje...

Barselona je na duži period ostala bez Samuela Umtitija, možda i najpouzdanijeg defanzivca kojeg ima. Čak i do Umtitijeve povrede je Barsina odbrana delovala loše, a tek sada se širi strah u Kataloniji od toga kako bi mogla da izgleda poslednja linija. Zato se spekuliše o kupovini štopera, a lokalni mediji javljaju da je Barsa naciljala Kalidua Kulibalija iz Napolija!

Još se ne zna koliko dugo će odsustvovati Umtiti jer će se prvo pokušati sa ubrizgavanjem plazme u povređeno koleno, ali verovatnija opcija je da će Francuz morati na operaciju ligamenata i višemesečnu pauzu. U tom slučaju Valverde ostaje sa Pikeom koji je u očajnoj formi i najslabija je karika u odbrani, nepouzdanim Vermalenom i novajlijom Lengleom koji se još muči da se privikne. Za borbu na tri fronta, Barsi je potreban pouzdan štoper.

Izabrane vesti

Iako se najčešće pominjalo ime Ajaksovog vunderkinda Matijasa De Lihta, katalonski Mundo Deportivo i neki italijanski mediji javaljaju da je meta jedan od natraženijih štopera Kalidu Kulibali. Možda i najbolje rešenje u ovom trenutku. Teško da trenutno postoji bolja kupovina za štopersku poziciju od Kulibalija...

Senegalac je u Napoliju izrastao u jednog od najboljih na svetu na svojoj poziciji. Čelsi je u više navrata - čak i pre dolaska Sarija, a pogotovo posle toga – pokušavao da ga dovede, ali je De Laurentis bio nepopustljiv. Međutim, otkako je Fali Ramadani postao menadžer Napolijevog defanzivca, transfer nije nemoguća misija. Ramadani je letos sa Barsom pregovarao o još jednom svom klijentu Miralemu Pjaniću i tom prilikom su Katalonci pomenuli i Kulibalija kao posao u perspektivi. Sada im je taj transfer postao potreba, a ne samo opcija.

Zadatak da dovede Kulibalija je dobio direktor Arijedo Brajda, nekadašnji Milanov operativac i čovek koji u Italiji ima dobre veze. Na njemu je da ubedi De Laurentisa u prodaju Kulibalija. Što neće biti lako... Senegalac je 1. septmebra potpisao novi ugovor do 2023. godine sa otkupnom klauzulom od 200.000.000 evra koja kreće tek od 2020. godine. Dakle, De Laurentis sada može da postavlja uslove kakve hoće.

Barsina namera je da prvo ponudi 65.000.000 evra za Kulibalija, da preko menadžera Ramadanija pridobije igrača na svoju stranu i da izvrši pritisak na De Laurentisa. Međutim, čini se da će Katalonci morati da mnogo dublje zavuku ruku u džep ako žele Senegalca. Možda i da sruše rekord Virdžila van Dajka, kao najskupljeg defanzivca u istoriji kojeg je Liverpul prošlog januara paltio skoro 85.000.000 evra. Za ta pare bi i De Laurentis razmislio...

(FOTO: Action images)


tagovi

Fali RamadaniKalidu Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara