Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Barsi preti novi "Scenario Vajnaldum": Juve nudi Depaju bolje uslove - 3.000.000 evra više godišnje

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 10:29

Hoće li Katalonci ostati bez još jednog "već viđenog" transfera?

Nije Barselona što je nekad bila.

Katalonski gigant u velikim je finansijskim problemima, zimus je promenio rukovodstvo, a sve to uticalo je na teren. Iako su u nekoliko navrata imali priliku da stignu i prestignu Atletiko Madrid, fudbaleri vođeni Ronaldom Kumanom nisu uspeli da dođu do titule. Poslednja je u Primeri osvojena 2019, a u Ligi šampiona 2015. Nedovoljno za očekivanja kluba kakav je Barselona.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Nadaju se na Nou Kampu da bi to moglo da se uskoro promeni, koliko već sledeće sezone. I pored turbulentnih izdanja, nastavljeno je s poverenjem u holandskog trenera, koji će na raspolaganju imati nekoliko veoma perspektivnih igrača od kojih se očekuje da brzo postanu nosioci tima (Pedri, Fati, Dest, Arauho, Mingeza, Puć, Trinkao, Moriba...).

Najveći uspeh je ostanak Lea Mesija, a postojeći igrački kadar pojačan je iskustvom Serhija Aguera i potencijalom Erika Garsije. Tandem Mančester sitija stigao je kao slobodan, bez obeštećenja. Očekivalo se da će istovremeno sa njima i Holanđani Žoržinjo Vajnaldum iz Liverpula, te Memfis Depaj iz Liona, ali su se okolnosti iznenada promenile.

Lošu finansijsku situaciju Katalonaca iskoristio je Pari Sen Žermen i u poslednjem trenutku se uključio u trku za potpis Vajnalduma, ponudivši mnogo bolje uslove. Iako još nema zvanične potvrde, sve nagoveštava da će sjajni vezista karijeru nastaviti u Parizu. To, međutim, izgleda nije jedini šok za rukovodstvo i navijače Blaugrane.

Po pisanju Mundo Deportiva, Barselona bi mogla da ostane i bez Depajevog potpisa, pošto je navodno Juventus voljan da ga dovede za 3.000.000 evra više po sezoni nego što nude Katalonci, mada nije navedena konkretna cifra plate. Vodeći igrač holandske selekcije u Lionu je imao 2.300.000 po sezoni, a po ranijim informacijama sa Barsom se dogovorio i za manja primanja nego u francuskom klubu. Navodno je već izabrao i kuću u španskom gradu...

Da li zaista mnogo želi da zaigra na Nou Kampu ili će skrenuti ka Torinu, saznaćemo verovatno posle Evropskog prvenstva na kom će pokušati da vrati Holanđane u vrh kontinentalnog fudbala.

Navodno, Katalonci kao odgovor na Juventusovu ponudu nude godinu dana duži ugovor, odnosno tri sezone fiksno i jedna opciono.


tagovi

Memfis DepajŽoržinjo VajnaldumBarselonaPari Sen ŽermenJuventus

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara