Benfika brani tron, Porto i Sporting vrebaju šansu iz prikrajka

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.19. | 14:05

Počinje Primeira

Kreću i Portugalci!

Tačnije, krenuli su sinoć remijem bez golova Portimonensea i Belenenseša, ali glavni pretendenti na titulu započinju svoje avanture danas i sutra. Benfika dočekuje Fereiru, Porto gostuje Žil Visenteu, a Sporting Maritimu. 

Izabrane vesti

Benfika je ovog leta dovela Raula de TomasaKarlosa VinisijusaČikinjaŽondea Kadiza kao i Kaja iz Al Aina, a naravno najveća je promena to što je Žoao Feliks otišao u Atletiko Madrid za 126.000.000 evra. Raul Himenez je prodat Vulvsima za 38.000.000, a otišli su Andre Kariljo Eduardo Salvio.

Ljubomir Fejsa se opraštao na kraju prošle sezone od navijača Benfike, bilo je i suza, a na kraju se ispostavilo – ni zbog čega. Srpski reprezentativac, koji je u prvi mah dobio zeleno svetlo da promeni sredinu, ostaće u lisabonskom klubu i naredne sezone. Fejsa se dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, Turci su tvrdili da je to gotova stvar, a onda je odjednom sve propalo. Prvo se pisalo da Ljubomir nije bio zadovoljan ponudom kluba iz Istanbula, a izgleda da je dobio i „mig“ Orlova iz Lisabona da bi valjalo da ostane.

Pisalo se da je Benfika zainteresovana i za Partizanovog Strahinju Pavlovića. Posle Juventusa, Seltika i mnogih drugih, javio se i portugalski klub kroz kojeg je prošao veliki broj srpskih igrača poslednjih godina.

Benfikina moć viđena je u nedavnom finalu Superkupa u kojem su Orlovi slavili sa 5:0 protiv Sportinga. Odlični su bili i na Internacionalnom kupu šampiona, pa Fereiri ne ostaje ništa drugo do da pokuša žestok bunker, odnosno igru koja bi potencijalno mogla da utiša domaćina koji po tradiciji dobija današnjeg protivnika. Samo jednom na ukupno pet poslednjih susreta ovih timova došlo je 3+.

Kada je reč o Portu, došli su Šoja Nakađima, Mateus Uribe, Ze Luis, Mamau Lum, Agustin Marčezin, Luis Dijaz, Renco Saravija i povratnik Ivan Markano. Otišli su Eder Militao, Felipe, Oliver Tores, Galeno, Hoze Sa, Jasin Braimi, Ektor Erera, Adrijan Lopez, Ernani i Mikel Agu.

Krajem prošlog meseca pisalo se da ćemo gledati portugalski derbi za golmana Rome Robina Olsena. I Porto i Benfika su u ovom prelaznom roku bili u potrazi za čuvarom mreže, ali nisu imali ni sreće i uspeha. Benfika je bila nadomak potpisivanja Matije Perina, ali je na kraju posao propao zbog toga što je Italijan opterećen raznim povredama tokom karijere. Zbog toga je, između ostalog, i pao na lekarskim pregledima. Porto je uporno tražio čoveka koji bi mogao da nasledi Ikera Kasiljasa na gol crti pošto je legendarni Španac prošle sezone doživeo srčani udar zbog čega je morao ranije da završi karijeru.

Praktično nulta šansa za Žil Visente, a izgledna prilika za Porto da prigrabi prve bodove u ovosezonskoj Primeiri. Gosti su sigurni na evropskim terenima, pošto je za njima uspešnih 1:0 iz prvog meča sa Krasnodarom. Zaboravljen je poraz od Sportinga na penale u finalu Kupa Portugalije, arhivirana vicešampionska pozicija iz prošle sezone, što znači da će im svaki bod od starta značiti kako bi ove godine mogli da napadnu titulu koja im je izmakla iako su imali najbolju odbranu u ligi.

Sporting je doveo Valentina RozijeaLusijana VijetaRafaela KamačaEduarda Enrikea Luisa Neta. Otišli su Domingos DuarteDžonatan SilvaJuri Medeiros, Ari Papel, Romen Salin i Karlos Mane, a očekivalo se i da Bruno Fernandeš napusti klub ovog leta. Najbliži je bio Mančester Junajtedu i Totenhemu, ali na kraju od čitavog posla nije bilo ništa.

PRIMEIRA - 1. KOLO:

Petak

Portimonense - Belenenseš 0:0

Subota

17.30: (2,05) Santa Klara  (3,30)  Famalisao (3,80) 
20.00:  (10,00) Žil Visente  (5,50)  Porto (1,30) 
22.30:  (1,12) Benfika  (10,00)  Fereira (17,00) 

Nedelja

17.00:  (2,20) Boavista  (3,05)  Aveš (3,70) 
19.30:  (5,20) Maritimo  (3,70)  Sporting (1,70) 
21.30:  (2,55) Rio Ave  (3,20)  Gimaraeš  (2,85) 
22.00:  (1,45) Braga  (4,30)  Moreirense (7,75) 

Ponedeljak

21.15:  (2,15) Setubal  (3,10)  Tondela (3,80) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara