(©MN Press)
(©MN Press)

Kralj peterca El Fardu Ben

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 08:30

Reprezentativac Komorskih Ostrva proslavio se pogocima Salcburgu iz neposredne blizine, u kaznenom prostoru savršeno se snalazi, a udarci sa distance nisu njegov specijalitet

El Fardu Ben – pravi čovek, na pravom mestu, u pravo vreme. Reprezentativac Komorskih Ostrva verovatno nije ni slutio prilikom dolaska u Crvenu zvezdu na zimu 2018. godine kakav će trag ostaviti u crveno-belom dresu, ali ni da će se u Beogradu i Srbiji ovoliko zadržati. Iskusni ofanzivac postao je najbolji strani strelac u istoriji kluba, ugravirao se u klupske uspehe i pokupio individualna priznanja.

Na gostovanju Voždovcu postigao je 61. gol za crveno-bele u svim takmičenjima i na taj način prestigao Ričmonda Boaćija. Usamljen je El Fardu Ben na čelu liste strelaca, uživa puno poverenje Dejana Stankovića, baš kao što je to bio slučaj i kod Vladana Milojevića, koji je insistirao na njegovom dolasku iz Olimpijakosa. Ofanzivac Crvene zvezde je u martu prošle godine produžio ugovor sa crveno-belima do 2023. godine, prija mu Beograd i po svemu sudeći u skorije vreme neće menjati destinaciju, sem ako na adresu kluba iz Ljutice Bogdana ne stigne ponuda koja se ne odbija, a koja bi zadovoljila i njegove apetite. Malo je verovatno da će doći do takvog scenarija iz razloga što El Fardu Ben gazi četvrtu deceniju i jasno je da će njegov golgeterski saldo u Crvenoj zvezdi biti još impresivniji.

Izabrane vesti

SREDA, 20.45: (1.72) SRBIJA (3.50) IRSKA (5.40)

Crveno-beli su u kratkom vremenskom intervalu imali dva velika pogotka sa igračima iz „uvoza“. Ričmond Boaći i El Fadru Ben su brzopotezno „prešišali“ do tada najbolje inostrane strelce i ostavili ih daleko iza sebe. Ričmond Boaći se zaustavio na koti od 60 golova, a na trećem mestu po broju postignutih golova kada su stranci u pitanju je Ugo Vijeira sa 28.

El Fardu Ben je u prvenstvenim utakmicama 46 puta pogađao direktno u metu, 13 puta je tresao protivničke mreže u evropskim nadmetanjima, a dva puta bio je precizan u Kupu Srbije. Moglo bi se reći da nekako neprimetno došao statusa najboljeg inostranog strelca, a sasvim sigurno dva gola koja će se najduže pamtiti jesu protiv Salcburga za Ligu šampiona. Iz peterca.

Nije se El Fardu Ben proslavio spektakularnim pogocima, nije razornim udarcima sa distance donosio pobede, već je bio pravi čovek, na pravom mesto, u pravo vreme. U petercu. Kazneni prostor je bara u kojoj se snalazi i iz koje peca golove, a njih 11 postigao je iz peterca. Ona dva protiv Salcburga se svi sećaju, a u evropskim nadmetanjima je iz neposredne blizine pogodio još protiv Evrope, kada je stigao do het-trika. Ostalih osam spakovao je superligaškom društvu. Dva su završila u mreži Voždovca, a jednom je matirao iz peterca čuvare gola Mačve, Inđije, Radničkog, Proletera, Čukaričkog i Spartaka.

Od 61 gola samo njih pet dao je van kaznenog prostora. Iz igre je zatresao mrežu Suduve, a četiri gola plod su dobro izvedenih slobodnih udaraca. Izveo je El Fardu Ben 20 slobodnjaka, a redom je pronalazio put do gola Zemuna, Radnika i Mačve. Neretko mu saveznik nije bio okvir gola, prva asocijacija je izveden prekid u Milanu kada se tresla prečka Rosonera.



tagovi

El Fardu BenFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara