Bešiktaš ušao u trku za Degeneka

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 19:27

Klub iz Istanbula čeka pravu ponudu za Vidu i radi na adekvatnoj zameni...

Male su šanse da Miloš Degenek ostane u Crvenoj zvezdi do kraja sezone. Njegov odlazak praktično postaje pitanje trenutka, a to je sve izvesnije nakon što se kao interesent pojavio još jedan klub. U pitanju je Bešiktaš! Turski mediji javljaju da su prvi čovek tog kluba Fikret Orman i menadžer Mirsad Turdžan u Milanu, gde razmatraju opcije za naslednika Domagoja Vide. 

Hrvatski reprezentativac na meti je mnogih klubova, pre svega iz Engleske, a kako Turci nisu u situaciji da pariraju finansijski odlučili su da ne sede skrštenih ruku, već da paraleleno, pregovarajući oko prodaje Vide, rade i da dovođenju njegove zamene. Tamošnji mediji tvrde da je Degenek posle izvanrednih šest meseci u dresu Crvene zvezde postao interesantna meta. Posebno zbog toga što se istakao i na internacionalnoj sceni, u Ligi šampiona. 

Izabrane vesti

Turci pišu kako dosadašnje ponude za Vidu noisu dostigne očekivani nivo, ali to bi moglo da se dogodi u svakom trenutku i plan B mora da postoji. Očito, Bešiktašov plan B je reprezentativac Australije. Činjenica je da klub iz Istanbula ne bi imao nikakvih problema da iskešira 3.000.000 evra na račun Beograđana, samo ostaje pitanje da li je u mogućnosti (i da li želi) da isparira uslovima koje Degenek već ima na stolu. Podsetimo, Al Hilal mu nudi 2.000.000 evra na godišnjem nivou...

Klub iz Rijada takođe je spreman da Zvezdi plati i preko klauzule (spekuliše se 3.600.000 evra) kako bi ubrzao čitav posao. Na Marakani, a to je i današnjom izjavom potvrdio prvi čovek kluba Zvezdan Terzić, nemaju ništa protiv transfera jednog od najboljih Zvezdinih igrača iz prvog dela sezone:   
"Juče sam pričao sa Degenekom, on ima fantastičnu ponudu iz Arabije o kojoj ste pisali. Koncentrisan je na Azijski kup, ali nadam se da će transfer biti realizovan u narednih nekoliko dana. Blizu je da prelomi. Ali u fudbalu nikada niste načisto. Za sada ide sve u dobrom pravcu. Dolazak Milunovića bio je jasan znak da će jedan od štopera otići”, kazao je ranije danas generalni direktor Crvene zvezde. 

Podsetimo, crveno-beli su Degeneka doveli prošlog leta za svega 200.000 evra iz japanske Jokohame. Odigrao je 33 utakmice i naterao mnogo bogatije klubove da razmišljaju o njemu. Bešiktaš je sa Vidom prošao još bolje. Doveo ga je prošlog januara bez obeštećenja. U međuvremenu, Hrvat je postao vicešampion sveta u Rusiji i cena mu je višestruko skočila. Turci sada to žele da naplate. 

A očito su pronašli i adekvatnu zamenu...

Foto: Reuters


tagovi

Miloš DegenekDomagoj VidaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara