Bolnica u Madridu, Real nije favorit protiv Betisa

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.01.19. | 18:17

Solari sigurno ne može da računa na sedmoricu prvotimaca, vrlo moguće da otpadne i Vinisijus Žunior...

Real Madrid tone li tone. Svakim kolom. Koliko god da su igrali ispod očekivanja i svojih standarda Madriđani su do pre sedam dana bili na samo minus pet u odnosu na lidera Barselonu, a evo uoči 19. runde koja večeras kreće utakmicom Rajo Valjekano - Selta Vigo razlika je ogromnih deset bodova. I to nije ono nagore. Na Santijago Bernabeuu trenutno je prava bolnica. 

Otkako se Marko Asensio povredio na utakmici polufinala FIFA klupskog prvenstva sveta, Kraljevski klub tera neki opasan maler. Gotovo da nema meča da neko nije ispao iz stroja. Uoči utakmice protiv Betisa na Benito Viljamarinu Santijago Solari tako ne može da računa sigurno na šestoricu fudbalera (Asensio, Bejl, Dijaz, Kros, Kurtoa, Ljorente), plus suspendovani Lukas Vaskez, a na sve to i gripozni Vinisijus Žunior koji je pod velikim znakom pitanja, pošto danas nije trenirao. 

Izabrane vesti

U takvoj situaciji Madriđani zaista teško mogu do uloge favorita na vrućem terenu u Sevilji (mada po kvotama MOZZART kladionice to ipak jesu). Real, doduše, punih šest godina nije izgubio od Betisa, ali četa Kikea Setijena odlično igra ove sezone i već je uzela meru Barseloni (i to na Nou Kampu, 4:3), zableživši i jednu od najvećih internacionalnih pobeda u istoriji kluba, savladavši Milan na San Siru - 2:1. 

Desetkovani Real, dakle, čeka pakleno težak posao protiv Betisa. I ne samo protiv Betisa. U seriji mečeva koja sledi Madriđani igraju i protiv Sevilje, a zatim idu na noge vrlo dobrom Espanjolu.  

Sa kim i kako, to je glavno pitanje što muči Solarija...


GARET BEJL
Velšanin je povređen protiv Viljareala. Sklon je čestim odsustvima sa terena, pa prvobitna prognoza da će odsustvovati dve nedelje nije "zakucana". Nadaju se u Madridu da bi mogao da zaigra protiv Sevilje. Na mečevima sa Betisom u nedelju i potom Leganesom u Kupu kralja sigurno ga neće biti u konkurenciji.

MARKO ASENSIO
Problem sa mišićem. Stradao mu je tokom klupskog Mundijala i tada je bila procena da će pauzirati tri sedmice. Tri sedmice su prošle, ali reprezentativac Španije još nije počeo da trenira. I neće u skorije vreme. Povratak na teren očekuje se s prvim danima februara. Sigurno propušta Betis, Leganes i Sevilju. 

TONI KROS
Takođe povreda mišića. Neće moći na teren pre februara, što će reći da ga nema protiv Betisa, Leganesa, Sevilje i Espanjola. Veliki udarac za Madriđane, pošto se radi o motoru tima...

MARKOS LJORENTE
Prva povreda mišića u karijeri za ovog momka. S obzirom na to da je u vrhunskoj fizičkoj spremi trebalo bi da rokovi budu ispoštovani, a oni predviđaju povratak na teren protiv Sevilje. Sve pod uslovom da oporavak teče po planu, kada započne s lakšim treninzima...

TIBO KURTOA
Najmanje problem - 10 do 14 dana zbog zgloba. Svakako bi preskočio Kup kralja protiv Leganesa, tako da suštinski ozostaje samo protiv Betisa. Već ta meč sa Seviljom biće na golu. 

MARIJANO DIJAZ
Već je desetak dana van terena. Trenira laganim intenzitetom. Za sada nema preciznih informacija kada će zaigrati, sigurno je da protiv Betisa neće. 


Ukoliko bi se ispostavilo da ni Vinisijus Žunior nije spreman - što se može naslutiti posle današnjeg propuštenog treninga, Santijago Solari bi za utakmicu sa Betisom mogao da računa samo na jednog napadača - Karima Benzemu.   

Dve teške noći su pred trenerom Madriđana...

 


tagovi

Geret BejlMarko AsensioMarijano DijazToni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara