Pep Gvardiola (©AFP)
Pep Gvardiola (©AFP)

Gvardiola: Igramo protiv kraljeva Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 21:02

“Nije nam ovo poslednja šansa”, dodaje trener Mančester Sitija

Ja tebi serdare, ti meni vojvodo. S tim da kad slušaš dve ovakve veličine moraš da primetiš da ne govore sve to iz kurtoazije, već zato što… Pa, zato što je prosto tako. I kada Zinedin Zidan kaže da je Pep Gvardiola najbolji trener sveta. I kada Gvardiola kaže: “Igramo protiv kraljeva Lige šampiona” aludirajući i na tri Zidanove evropske krune. Sa druge strane, Pepovom Mančester Sitiju možda će ovo biti poslednja šansa da pokori Stari kontinent, pošto ga je Uefa na dve godine izbacila iz Lige šampiona, a tad će već Gvardioli isteći ugovor sa Građanima.

Izabrane vesti

I dok u Mančesteru čekaju odluku Suda za arbitražu u sportu, da li bi to izbacivanje iz Evrope moglo da motiviše Građane i da li će baš Gvardiola tu kaznu iskoristiti da probudi inat u timu u koji je strovaljeno toliko miliona, a kome još nedostaje trofej sa međunarodne scene?
Nikako! Ovi igrači će imati još mnogo prilika da osvoje Ligu šampiona. Imaju i sada, jer smo u osmini finala. Igramo protiv kraljeva Lige šampiona. Znamo kakav nas izazov čeka. Ali imamo šansu. Probaćemo da budemo svoji. Želja je tu, bez nje ne može, ali na kraju krajeva, to je samo još jedna utakmica”, počeo je smireno Gvardiola.

Iskusio je već mnogo ovakvih utakmica. I neki opšti utisak je da bi i Pep falio Ligi šampiona ako CAS ne bi ublažio Uefinu kaznu.
Dugo smo već pod sumnjom, imamo pravo da se žalimo i verujem ljudima u klubu. Pokazali su me dokaze, argumente. Žalićemo se i optimisti smo. Zaslužujemo da igramo Ligu šampiona. Ako se ne desi, moraćemo da prihvatimo. Mi i oni koji budu želeli da ostanu u klubu”.

Da se vratimo ipak na one Zidanove pohvale…
Nisam ja najbolji na svetu. Umetnici su igrači. Ja se nikad nisam ni pretvarao da sam najbolji. Teško da ću da ponovim ono što je on uradio u Evropi. To pokazuje koliko je ogroman ovaj klub. Svaki igrač koji ovde dođe zna da mu je zadatak da osvoji Ligu šampiona. Van terena, kad pogledate njegovu istoriju, nemoguće je takmičiti se protiv Reala. Probaćemo da uradimo to na terenu”.

Gvardiola je takođe rekao da je Rahim Sterling spreman da igra protiv Reala što je velika Sitijeva prednost u odnosu na rivala oslabljenog za Edena Azara.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara