Brazil čeka rivala: Čile se pita, Peru ume "na mala vrata"

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.07.19. | 14:45

Večeras je na programu drugo polufinale Kopa Amerike

Nije atraktivno kao prvo, ali daleko da je nezanimljivo. Drugo polufinale Kopa Amerike između Čilea i Perua na programu je u noći između srede i četvrtka u Porto Alegreu (02.30, TV Arena sport), posle čega će biti poznato ko će na megdan Brazilu u borbi za trofej najbolje u Južnoj Americi.

Čile je branilac titule prvaka, tačnije osvojio je prethodna dva izdanja kontinentalnog prvenstva i samim tim nije iznenađenje što je opet u samoj završnici, dok je Peru znao da iznenadi na ovom takmičenju prethodnih godina i sada je opet očekivano u polufinalu. Prošle godine su se ovi rivali sastali u prijateljskom meču, a slavile su Inke sa ubedljivih 3:0.

Izabrane vesti

Izgubio je Čile jednu utakmicu na ovom takmičenju, ali u pravo vreme, pa ga taj poraz apsolutno ništa nije koštao. Imali su puleni selektora Reinalda Ruede već osiguran plasman u četvrtfinale, jer su u prvom kolu deklasirali Japan sa 4:0, a u drugom pobedili Ekvador sa 2:1. Sa šest bodova su bili sigurni i igrali su samo za prvo mesto u grupi protiv Urugvaja. Taj duel su izgubili sa 1:0 i završili kao drugoplasirani, što je za protivnika u četvrtfinalu donelo vrlo dobru Kolumbiju. Rival je do četvrtfinala pobedio sve protivnike i znalo se da neće biti nimalo lako. Posle šest postignutih pogodaka u prva dva duela, Čile je protiv Urugvaja i Kolumbije ostao bez postignutog gola. U četvrtfinalu su Crveni uspeli i svoju mrežu da sačuvaju netaknutom, a onda su prilikom izvođenja penala svi bili precizni i jedan promašaj rivala je bio dovoljan za polufinale. Na terenu je bila najjača raspoloživa ekipa, sa Medelom, Vidalom, Sančezom i ostalima.

Vrlo sličan put do polufinala je imao i Peru, s tim što on u grupi nije bio drugi, nego tek treći i može se reći da je na mala vrata došao do nokaut faze. Počelo je remijem sa Venecuelom, pa su onda Inke u najvažnijoj utakmici za njih pobedile Boliviju sa 3:1. To im je otvorilo vrata četvrtfinala, a onda su u trećem kolu doživeli pravi potop protiv Brazila. Izgubili su čak sa 5:0, ali su se ostali rezultati poklopili i sa četiri osvojena boda i lošom gol-razlikom su momci selektora Rikarda Gareke prošli u četvrtfinale. Tamo ih je čekao Urugvaj i svakako nisu bili favoriti u tom meču, međutim, postavili su se čvrsto i uspeli su da odigraju na "nulu". Bili su u podređenom položaju tokom čitavog susreta i sigurno su bili zadovoljniji remijem. Duel je otišao u penale, a kako su Urusi promašili prvi, a svi Peruanci bili sigurni, eto Inka u borbi za finale. Sastav je doživeo tri promene u odnosu na onaj koji je teško stradao protiv Brazila. Izostali su Arauho, Polo i Farfan. Ispalo je dobro i sada je veliko pitanje da li će se vratiti Farfan, ili će igrati isti sastav kao protiv Urugvaja.

KOPA AMERIKA - POLUFINALE

Sreda
Brazil - Argentina 2:0 (1:0)
/Gabrijel Žezus 19, Firmino 71/

Četvrtak
02.30: (1,90) Čile (3,35) Peru (4,40)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters / Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara